Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg bij ING

Tijdens het overleg met ING hebben we gekeken hoe het zit met de uitvoering van de cao-afspraken. Ook hebben we gesproken over Kies je Koers, OWP, Performance Management en de Maand van de Vakbond.

Kies je Koers

In de huidige cao zijn afspraken gemaakt over inzetbaarheid. Jij kunt op allerlei manieren in beweging komen om aan je inzetbaarheid te werken. Via Kies je Koers kan je op alle mogelijke manieren aan je inzetbaarheid en ontwikkeling werken. Heel veel medewerkers hebben gebruik gemaakt van alle mogelijkheden in Kies je Koers. Heb jij dat nog niet gedaan, dan wordt dat hoog tijd. Want je ontwikkelen is leuk, maar ook noodzakelijk bij snelle ontwikkelingen binnen ING en daarbuiten. De door CNV ontwikkelde Kansscan zit daar ook in. Wij raden je aan om daar gebruik van te maken.

Je kunt altijd terecht bij onze loopbaanadviseurs van James (voorheen Kans). Via info@jamesloopbaan.nl kan je een afspraak maken. Dit wordt vergoed door ING.

OWP (Overdracht Werkzaamheden Plan)

Als ING onderdelen outsourcet naar andere bedrijven, gelden er meestal andere arbeidsvoorwaarden. In het OWP is geregeld hoe die overgang verloopt voor wat betreft de arbeidsvoorwaarden. Dit OWP hebben wij nu afgesproken. Op het moment dat er een daadwerkelijke outsourcing plaatsvindt is dit document het startpunt van de onderhandelingen tussen werkgever en vakorganisaties. Er volgt dan overleg over wat de overgang betekent voor de arbeidsvoorwaarden.

Pilot Performance Management

Wij zijn door ING ingelicht over een pilot Performance Management. Doel van de pilot is om te bekijken of je op ambitie beoordeeld kan worden in plaats van targets. De pilot vindt plaats bij de medewerkers in de top 200.

Maand van de Vakbond

November is weer de Maand van de Vakbond. Dit betekent dat wanneer jouw collega lid wordt van CNV Vakmensen, dit een jaar lang betaald wordt door ING. Wij zullen met een verrassing weer bij de poortjes staan. Als jij een lid aanbrengt dan krijg je een cadeaubon van 12,50 euro. Daarnaast maak je ook nog kans op andere mooie prijzen. Kijk hier voor meer informatie >

Maak jouw collega dus lid! Wij rekenen op jou.

Voor vragen of opmerkingen kun je bij mij terecht.

Ike Wiersinga
Bestuurder
M 06-23500986
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid