Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Oproep aan alle leden Nouryon

Hierbij roepen wij onze leden op die een zogenaamd slapend dienstverband hebben met Nouryon, om zich te melden bij zijn/haar vakbondsbestuurder.

Om wie gaat het en wat is een slapend dienstverband?
Als jij op 1 december 2018 24 maanden of langer arbeidsongeschikt was, je lid was en bent van een vakbond en is je dienstverband na je afkeuring niet formeel beëindigd, dan ben je in feite nog steeds in dienst. Als dit het geval is, dan noemen wij dat een zogenaamd slapend dienstverband. Is dat bij jou het geval? Neem dan contact op met je vakbondsbestuurder.

Waarom contact opnemen?
In het onderhandelingsresultaat van vorig jaar is het volgende afgesproken:

Eenmalige uitkering
Alle werknemers die op 1 december 2018 in dienst zijn en op dat moment onder de werkingssfeer van de cao vallen, ontvangen in december 2018 een eenmalige uitkering van EUR 3.000 bruto (parttimers naar rato). De eenmalige uitkering maakt geen onderdeel uit van enige grondslag.

In onze beleving vallen werknemers met een slapend dienstverband onder de gestelde criteria: ze zijn nog in dienst en vallen onder de werkingssfeer van de cao. Dit betekent dat de vakbonden vinden dat zij ook recht hebben op deze eenmalige uitkering. Helaas hebben we daar geen overeenstemming over kunnen bereiken met Nouryon, waardoor wij overgaan tot de volgende stap en dat is naleving van deze afspraak vorderen bij een rechter. Maar dan hebben wij wel jullie gegevens nodig, want dan kunnen we namens jullie overgaan tot een vordering. Let op: de uitkomst is uiteraard aan de rechter, dus wij kunnen niet op voorhand al garantie op succes afgeven.

Aanmelden kan bij één van de bestuurders.

Arthur Bot
bestuurder CNV Vakmensen
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Monique Daamen
bestuurder FNV
E: monique.daamen@fnv.nl  

Chris van Loon
bestuurder VHMP
E: chris.van.loon@unie.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid