Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden gezocht voor Centrale Bedrijfsledengroep VDL

In een tijd waarin veranderingen en ontwikkelingen hard gaan, is het van groot belang dat we als CNV Vakmensen verbinding houden met elkaar én de omgeving. Zo kunnen we de belangen van de CNV-leden zo goed mogelijk behartigen. Daarom richten we een Centrale Bedrijfsledengroep op.

Al enige tijd spreek ik als CNV Vakmensen-bestuurder bij de VDL-bedrijven in Zuid-Nederland (Brabant en Limburg) met een aantal kaderleden over het oprichten van een CBLG. CBLG staat voor Centrale Bedrijfsledengroep. De CBLG is een overkoepelend orgaan waar CNV-leden vanuit alle VDL-bedrijven kunnen samenkomen, met als doel kennis en ervaring te delen.

Elkaar versterken

Er spelen VDL breed veel zaken. Steeds meer regelingen probeert men uniform van toepassing te laten zijn bijvoorbeeld. Ik krijg signalen dat de VDL-Groep zoveel mogelijk wil voorkomen dat ondernemingsraden hier onderling over spreken. Ik denk dat het juist van belang is dat je als VDL-collega’s kennis en ervaring met elkaar deelt om elkaar te kunnen versterken. Naast interne onderwerpen kunnen algemene thema’s op de CBLG-agenda staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de laatste wijzigingen omtrent sociaal zekerheidsrecht, pensioenen, arbeidsrecht, CNV-zaken et cetera. Dit naar behoefte. Een CBLG vindt ongeveer eens per kwartaal plaats. We zijn opzoek naar leden die willen participeren in een CBLG VDL voor CNV-leden.

Krijg ik daar wel tijd voor?

Op grond van de cao Metalektro dient een kaderlid in de gelegenheid gesteld te worden om zijn kaderwerk te kunnen uitvoeren. Er wordt voorafgaand aan de CBLG een vrijaf aanvraag verstrekt, zodat een kaderlid ook daadwerkelijk bij de CBLG-bijeenkomst aanwezig kan zijn. Je hebt hier als kaderlid recht op. Ook de cao Metaaltechniek biedt mogelijkheden om als kaderlid in de gelegenheid gesteld te worden om kaderwerk te kunnen uitvoeren.

Meer weten?

Neem dan contact met mij op.

Loes Bezemer
Bestuurder
M: 06-30003607
E: l.bezemer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid