Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Opnieuw werkonderbreking Heerema Zwijndrecht op 7 juli

CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen alle werknemers bij Heerema Zwijndrecht opnieuw op tot een werkonderbreking op dinsdag 7 juli. De werkonderbreking begint om 12.00 uur en duurt tot het einde van de werkdag. De sprekers zijn FNV Metaal cao-onderhandelaar Jacqie van Stigt (12.15 uur) en CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg (12.30 uur).

Cao Metalektro

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal)  zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal  afgewezen. De eerste werkonderbreking bij Heerema vond plaats op 8 juni. Heerema valt onder de cao Metalektro. Bij Heerema Zwijndrecht werken circa 300 medewerkers. Zij bouwen voornamelijk booreilanden en andere grote off-shore installaties, zoals 'jackets'.

“Een goede cao met afspraken over scholing en loon”

CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg: “Ook bij Heerema is het blijkbaar nodig om vaker aan het hek te rammelen voordat wordt ingezien dat een goede cao een vanzelfsprekendheid is! Een goede cao met afspraken over scholing en afspraken over loon die niet eenzijdig op bedrijfsniveau aan de kant geschoven kunnen worden”.

“We leggen het werk opnieuw neer op 7 juli”

FNV Metaal  kaderlid Leonard Verkerk: “Tijdens onze eerste succesvolle werkonderbreking gaf de Heerema directie aan vast te willen houden aan de afbraakvoorstellen van werkgeversvereniging FME. Daarom leggen mijn collega’s en ik het werk nu opnieuw neer op 7 juli. We hebben recht op een goede cao. Met een fatsoenlijk loon en medezeggenschap over onze eigen werktijden. Bovendien moeten nu ook jongeren de kans krijgen in deze mooie sector te gaan werken. En dan gewoon ook als volwassenen betaald krijgen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid