Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Opnieuw onrust bij G4S AS?

In februari lieten we je weten dat de meerderheid van de vakbondsleden tegen de roostervoorstellen had gestemd. Daarna vroeg G4S AS instemming van de OR en kreeg die.

CNV Vakmensen stond het meest kritisch tegenover de nieuwe roosterregels, maar vond het belang van de werkgelegenheid ook zwaar wegen. 

Na een lange periode van onrust en onzekerheid over de roosters en de werkgelegenheid, leek de rust weergekeerd. Mensen bereidden zich mentaal voor op de nieuwe manier van roosteren en bij visitatie was de onzekerheid over boventalligheid van tafel. Vandaag werden wij geïnformeerd over het feit dat de FNV formeel bezwaar heeft gemaakt tegen de voornemens van de directie van G4S AS.

CNV Vakmensen vindt de situatie ook niet optimaal, maar hecht belang aan het feit dat er nu eindelijk rust is en dat jullie je niet opnieuw zorgen hoeven te maken over je werkgelegenheid.

We denken dat, ondanks het feit dat de bonden na de afwijzing door de leden formeel geen partij meer zijn bij de roosters, er voldoende veiligheidskleppen zijn ingebouwd waardoor wij kunnen bijsturen als dat nodig is.

Wij maken op dit moment de keuze voor rust en werkgelegenheid omdat we denken dat jullie daar het meest belang bij hebben.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen

M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid