Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Slagers 2016-2017

Op 1 juni heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao Slagers per 1 april 2016. De loonsverhoging is 1,75% per 1 oktober 2016 en per 1 juli 2017 wordt een betere methode ingevoerd om de functies in te delen in loonschalen.

Hierdoor gaan werknemers zeker niet minder verdienen en een deel van de werknemers gaat in de aankomende jaren op vooruit.

Nieuwe functiewaardering

CNV Vakmensen is tevreden over de afspraken om voor de slagerijen de nieuwe functiewaardering ORBA in te voeren per 1 juli 2017. Hierbij horen ook nieuwe loonschalen. Hierdoor wordt de indeling van de functies eerlijker en beter te controleren.

Ook is er de afspraak dat door de nieuwe functiewaardering geen werknemer erop achteruit gaat en toekomstige cao-loonsverhogingen volledig krijgt. Een deel van de werknemers kan in een aantal stappen er wel op vooruit gaan, omdat de functie in een hogere loongroep wordt ingedeeld of omdat het salaris binnen de loonschaal omhoog gaat. Bedoeling is in de tweede helft van het jaar meer te vertellen over de nieuwe functiewaardering.

Loonsverhoging acceptabel

De loonsverhoging van 1,75 procent per 1 oktober 2016 is acceptabel. Wel is de looptijd van de cao van 1 april 2016 tot 1 oktober 2017 langer. CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat afgesloten, omdat op andere punten de arbeidsvoorwaarden wel verbeterd zijn en de loonkosten ook omhoog gaan door andere indeling van functies. Ook is de zondagtoeslag behouden in de cao, ondanks het voorstel van werkgevers om deze toeslag af te schaffen.

Verbetering scholingsmogelijkheden

Een belangrijk punt voor CNV Vakmensen is verbetering van scholingsmogelijkheden in de cao. De mogelijkheid om loopbaanadvies vergoed te krijgen, is omgezet van een tijdelijke naar een structurele cao-afspraak (zie art. 34 lid 9 van de cao) en de employability-afspraak met een bijdrage van maximaal € 750 per jaar in de kosten van een opleiding om je arbeidsmarktpositie te verbeteren, is verlengd met 5 jaar (zie art. 34 lid 3 van de cao).

Kijk ook op www.jamesvandevakbond.nl voor informatie over loopbaanadvies en scholing.

Schriftelijke stemming

Zodra de complete tekst van het onderhandelingsresultaat beschikbaar is zal CNV Vakmensen een schriftelijke stemming houden onder de CNV-leden. Heb je vragen over het onderhandelingsresultaat dan kun je terecht bij CNV-bestuurder Frans van de Veen.

CNV-onderhandelingsdelegatie:

Jan Rozenboom, kaderlid

Frans van de Veen
Bestuurder
M: 06-51601965
E: f.veen@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid