Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onder druk!

Afgelopen week heeft CNV Vakmensen gemerkt dat er leden onder druk worden gezet om nieuwe "dingen" te tekenen! Denk daarbij aan nieuwe arbeidsovereenkomsten en wat werkgevers al niet meer bedenken om jou te laten tekenen. Doe dat niet! Bij twijfel, bel je bond!

,Actie Beurs Gorinchem
Werkgevers zijn afgelopen week terug gekomen op de actie die bonden hebben gehouden op de beurs in Gorinchem. Werkgevers spreken van intimidatie en onacceptabel gedrag. Daarnaast geven werkgevers aan dat de cao met de LBV staat en niet opengebroken wordt.

CNV Vakmensen heeft aangegeven het niet acceptabel te vinden dat er zonder CNV een cao is afgesloten. Daarnaast verneemt CNV Vakmensen dat leden worden geïntimideerd, omdat ze staken. Ook worden leden onder druk gezet om nieuwe arbeidsovereenkomsten te tekenen. Een lid van CNV Vakmensen werd door de werkgever benaderd dat er geen actuele arbeidsovereenkomst was, of het lid even een nieuwe wilde tekenen! Nogmaals, doe dat niet.

Om het je niet te moeilijk te maken, hier een voorbeeld zoals CNV Vakmensen richting jouw werkgever kan reageren. Uiteraard kun je het ook zelf doen.

Geachte directie,

Met deze brief vraag ik uw aandacht voor het volgende. Via leden van CNV Vakmensen verneem ik dat ze onder druk worden gezet om een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen op basis van de cao die OnderhoudNL met de LBV overeen is gekomen.

CNV Vakmensen adviseert haar leden niet akkoord te gaan met de nieuwe cao en dus ook geen nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen.

Leden van CNV Vakmensen mogen zich beroepen op de cao die met CNV Vakmensen is afgesloten. Op de arbeidsverhouding met u zijn de oude cao-bepalingen onverkort van toepassing gebleven.

Daar waar oude arbeidsvoorwaarden gunstiger zijn dan de arbeidsvoorwaarden die u als werkgever nu wenst toe te passen, blijven leden van CNV Vakmensen aanspraak maken en houden op de oude arbeidsvoorwaarden.

Ik ga er vanuit dat hiermee duidelijk is dat de laatste cao met CNV Vakmensen gerespecteerd wordt, waar het gaat om verslechteringen. Echter, indien noodzakelijk, is CNV Vakmensen bereid middels een gerechtelijke procedure dit af te dwingen. Ik ga er echter vanuit dat dit niet nodig is.

Uiteraard is CNV Vakmensen bereid deze brief persoonlijk toe te lichten. Daarnaast is CNV Vakmensen bereid om het cao-overleg dat met haar gestaakt is te hervatten, teneinde tot een cao te komen die voor iedereen acceptabel is.

Met vriendelijke groet,

Roel van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
E:  r.vandijk@cnvvakmensen.nl
M: 06  -53 38 44 73

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid