Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Meedenken over nieuwe cao DHL

Al enige tijd ben je verzekerd van een goede cao. De cao DHL is een verzameling van afspraken die gelden voor jou en je collega's werkzaam bij DHL Freight, Global Forwarding en DHL Supply Chain.

Daarnaast geldt er voor jou ook nog een doorlopend sociaal plan. In dit plan staan afspraken voor het geval jouw arbeidsplaats zou komen te vervallen.

De cao en het sociaal plan kun je zien als instrumenten. Instrumenten die bijdragen om jouw werkzame leven, jouw loopbaan, zo goed mogelijk te volbrengen. De huidige cao moet na 1 april 2017 verlengd worden en het sociaal plan is geldig tot diezelfde datum. Komende periode zullen we dus weer moeten gaan nadenken over onze wensen voor wat betreft een nieuwe cao.

De Nederlandse arbeidsmarkt, en daarmee ook de situatie bij DHL, wijzigt in rap tempo. Daarom is bij de totstandkoming van de laatste cao nadrukkelijk aandacht besteed aan de facilitering en vernieuwingen.

Ploegendienst en arbeidsduur

Ook zijn er aantal afspraken gemaakt waar nog wat nader uitzoek- en nadenkwerk aan te pas moet komen. Eén daarvan is het zorg dragen voor betere arbeidsroosters voor mensen die in wisselende arbeidstijden moeten werken. Samen met externe deskundigen willen de cao-partijen (DHL, CNV Vakmensen en FNV) de wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart gaan brengen.

Namens CNV Vakmensen zal jullie collega Martien Drost deelnemen aan de stuurgroep die dit proces gaat begeleiden. Daar twee meer weten dan één zou hij dit graag samen met een andere CNV-collega willen oppakken. Lijkt het je dus leuk om je voor je collega’s nadrukkelijker bezig te houden met deze materie, neem dan contact op met Tjeerd Orie, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen of met Martien Drost, kaderlid CNV Vakmensen.

Mocht je andere vragen en/of opmerkingen hebben met betrekking tot het vakbondswerk binnen DHL, schroom dan niet en neem contact met mij op.

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E:  t.orie@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid