Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Na 4,5 jaar zicht op een Cao Groothandel Eieren

Er is een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao Groothandel in eieren. Naast een loonsverhoging van 2,5% zijn er ook ontwikkelingsmogelijkheden afgesproken voor werknemers die geen diploma bezitten.

Het resultaat leggen wij ter stemming aan je voor. 

Voorafgaand aan de onderhandelingen is een enquête uitgezet waarin de leden hun inbreng konden geven over onderwerpen aan de onderhandelingstafel. Hieruit is een voorstellenbrief geformuleerd en verstuurd aan de werkgeversvereniging. Het onderhandelingsresultaat bevat de volgende hoofdpunten, zie hiervoor ook de bijlage. 

Loonsverhoging

Een loonsverhoging van 2,5% over twee jaar (een loonsverhoging van 1,25% per 1 januari 2017 en per 1 januari 2018).

Scholing en ontwikkeling 

CNV Vakmensen vindt scholing en ontwikkeling van werknemers erg belangrijk. Daarom zijn er afspraken gemaakt over concrete ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers zonder diploma via een EVC-traject zodat zij toch een erkend certificaat kunnen behalen. 

Vaderschapsverlof

Er is een afspraak gemaakt over verdubbeling van de duur van het vaderschapsverlof.

Collectieve ziektekostenverzekering 

Wij hebben afgesproken dat werkgevers de mogelijkheden zullen onderzoeken om een collectieve ziektekostenverzekering aan te bieden aan werknemers.
We hebben geen afspraken kunnen maken over meer zeggenschap over jouw werktijden. Je kan als medewerker wel van verschillende wettelijke verlofmogelijkheden zoals ouderschapsverlof of zorgverlof gebruik maken. Deze staan ook in de cao. Het is goed dat er na 4,5 jaar weer een cao kan worden afgesloten. Immers: een cao geeft zowel werknemers en werkgevers duidelijkheid over regels, plichten en mogelijkheden op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is er begin gemaakt met de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling voor medewerkers binnen de sector.

Stem op het resultaat

Graag horen wij of je instemt met het resultaat. Stemmen kan tot 12 december, gebruik hiervoor deze link. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact met mij op.

Job Marskamp en Agostino Di Giacomo Russo
onderhandelaars CNV Vakmensen
M 06 23 90 98 65
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl
16-4101/JM/jc
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid