Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Moeilijke tijden voor medewerkers Bax en Rapaat

Al eerder heb ik gevraagd naar de ervaringen van medewerkers bij Bax-shop en Rapaat. Dit omdat ik signalen ontving dat er sprake is van een angstcultuur, het ontbreken van een ondernemingsraad, lange arbeidstijden enz.

Duidelijk werd uit de reacties dat er inderdaad veel speelt binnen de bedrijven, maar dat medewerkers het moeilijk vinden om voor hun eigen belangen op te komen.
Een brief naar de directie, verstuurd op 21 juni 2016, heeft geen reactie opgeleverd en vandaag gaat er een nieuwe brief naar de directie waarbij nogmaals wordt aangedrongen op overleg met CNV Vakmensen. De brief treffen jullie als bijlage aan. 

Onlangs kwam het bedrijf weer in het nieuws. Medewerkers hebben spontaan het werk neergelegd omdat werkgever zonder overleg had besloten dat men continue nachtdiensten moest gaan draaien. Overleg hierover was niet aan de orde. 

CNV Vakmensen vindt het van groot belang dat werkgevers zich als goed werkgever gedragen. Vandaar de uitnodiging tot overleg richting werkgever. 

Veelal is er sprake van een cao binnen bedrijven maar in ieder geval voor medewerkers van Rapaat wordt geen enkele cao toegepast en is er veelal sprake van een nul-urencontract. Zaken die op zijn minst discutabel zijn. In het verleden was in ieder geval voor de medewerkers van Bax-shop de cao ETD van toepassing. 

Als CNV Vakmensen vinden wij het belangrijk dat de belangen van medewerkers behartigd worden. Jij bent lid van CNV Vakmensen maar een heleboel collega's van jou niet. Om richting werkgever een sterke positie te hebben is het nodig dat het aantal medewerkers dat lid is van een vakbond groeit. 

Wij zijn op dit moment aan het nadenken hoe wij dit kunnen bereiken. Daarbij is alle hulp welkom, dus wijs je collega's op het feit dat als ook zij op een nette manier behandeld willen worden, lid worden van CNV Vakmensen daarbij kan helpen. Je kunt deze nieuwbrief ook aan hen laten lezen. 

Zodra er een reactie komt van jullie werkgever, of wij ons plan om medewerkers te informeren klaar hebben, hoor je dat.
Mocht je vragen, of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag. Je kunt contact opnemen met Kitty Huntjens via onderstaande gegevens. 

Kitty Huntjens
bestuurder
M 06-47826877
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl      Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid