Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ledeninfo inzet cao 2016 Arcadis

Meer mogelijkheden voor medewerkers om hun eigen toekomst en ontwikkeling in de hand te nemen.

Dat is de kern van onze arbeidsvoorwaardennota 2016. De wereld om ons heen verandert, ook de arbeidsmarkt is aan het veranderen. Deze veranderingen bieden ook weer nieuwe kansen! Samen moeten we opzoek gaan naar deze kansen en ze benutten.

We hebben een enerverende periode achter de rug bij Arcadis. Na een moeizame periode van cao-gesprekken in 2014, zijn we er vorig jaar toch in geslaagd om een nieuwe cao af te spreken. Op 1 april 2016 loopt deze cao af.

Collectieve loonindexatie
Vorig jaar hebben we alleen een afspraak weten te maken over de collectieve loonindexatie. Voor de collectieve loonstijging is er een normeringskader afgesproken. Uitgangspunt is de afgeleide CPI-index waarop een marge zit van een 0,5% naar boven of naar beneden, afhankelijk van de ontwikkelingen binnen en buiten Arcadis. Dit normeringskader is ook voor de komende cao-onderhandelingen het uitgangspunt voor de collectieve loonstijging.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast de collectieve loonstijging, willen we ook graag met Arcadis praten over de overige arbeidsvoorwaarden. We moeten steeds langer doorwerken, hierdoor wordt de thema ‘duurzame inzetbaarheid’ belangrijker. Kennis is sneller achterhaald en de competenties binnen de functies veranderd sneller, hierdoor is er steeds meer aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling. Daarnaast zien we een ontwikkeling dat medewerkers steeds meer zeggenschap willen hebben op hun werktijden om zo tot een betere werk-privé balans te komen.

Jouw voorstellen
Om onze inzet te bepalen, wil ik graag weten wat jij als lid belangrijk vind. Welke onderwerpen wil jij beter of anders geregeld hebben in de cao? Laat het me weten. Heb je een collega die geen lid is, maar wel wensen of ideeën heeft, ook zij mogen hun wensen aan mij doorgeven.

Je kunt tot en met maandag 25 januari 2016 jouw voorstellen mailen naar Robert Wonnink op het volgende e-mail adres: r.wonnink@cnvvakmensen.nl.

Samen met onze leden, medewerkers, medezeggenschap en de directie bij Arcadis willen wij komen tot de invulling van een nieuwe cao die breed gedragen wordt!


Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl