Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden akkoord met cao Zorgverzekeraars

Een ruime meerderheid van de CNV-leden, die gestemd hebben over de cao Zorgverzekeraars, is akkoord met het resultaat. Wij hebben dat Zorgverzekeraars Nederland laten weten.

Blij
CNV Vakmensen is blij dat een ruime meerderheid van de leden, die over de cao gestemd hebben, akkoord is met het resultaat. We hebben aan Zorgverzekeraars Nederland laten weten dat er wat ons betreft een nieuwe cao is.

Wat is er nu geregeld in de cao?
De cao geldt van 1 juli 2016 tot 1 juli 2018. Op 1 oktober 2016 krijg je een loonsverhoging van 0,5%. Op 1 januari 2017 krijg je een loonsverhoging van 1,5% en op 1 oktober 2017 krijg je ook een loonsverhoging van 1,5%.
Cao-partijen gaan tijdens de looptijd van de cao een onderzoek doen naar de wachtgeldregeling. Wel is afgesproken dat de wachtgeldregeling buiten werking gesteld kan worden bij sociaal plan, als dit sociaal plan met CNV Vakmensen en haar collega-vakorganisaties, betrokken bij de cao, wordt afgesproken.
Voor medewerkers, die in rooster werken, kan er een pilot gestart worden, die de in de cao geregelde systematiek van toeslagen buiten werking stelt. In de pilot kunnen medewerkers zich dan inschrijven op uren waarop zij willen werken.
In de cao wordt opgenomen dat het belangrijk is dat jij als medewerker en je leidinggevende op basis van gelijkwaardigheid met elkaar in gesprek gaan over jouw inzetbaarheid.
Via het sectorfonds zal een onderzoek worden gestart naar werkdruk in de sector.
Ook wordt vanuit het sectorfonds een initiatief gestart om in de bedrijven aandacht te vragen voor mensen met een arbeidsbeperking.
Er is nog geen volledige duidelijkheid hoe de verzekering van het 3e WW-jaar ingevuld gaat worden. Zodra er duidelijkheid is, dan zullen cao-partijen hierover afspraken maken en zullen deze vastgelegd worden in een 5-jarige cao en aan jou worden voorgelegd.

Nieuwe cao-tekst
Wij hopen dat er zo snel als mogelijk een nieuwe cao-tekst is.

Vragen en opmerkingen?
Voor vragen en opmerkingen kan je vanzelfsprekend bij mij terecht.

Met vriendelijke groet,
CNV Vakmensen,
Ike Wiersinga,
Bestuurder diensten regio West
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 0623500986

 

16-2723/IW/bht

 

 

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid