Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Langzaam vooruit sociaal plan Rabobank

De onderhandelingen over een sociaal plan verlopen langzaam. Kleine stapjes. De afgelopen onderhandelingssessie is er gesproken over een eigen ontwikkelbudget voor werknemers naast het normale scholingsbudget en inzet externe inhuur. De laatste stand van zaken staat hieronder.

Graag willen we weten wat er bij jou op de bank gebeurt. Wil je dat wij een keer bij jou op de bank langskomen? Of wil je een loopbaancheck doen? Is jouw collega al lid?

CNV bij jou op de bank?
Wij horen van Rabobank niet wanneer er werknemersbijeenkomsten zijn. Wil jij dat wij aanwezig zijn op werknemers bijeenkomsten mail het ons dan. Dan proberen wij aanwezig te zijn. Zo zijn wij al een keer in Utrecht bij een bijeenkomst geweest en hebben we een ledenbijeenkomst in Drachten gehouden. Ook zijn we op 27 juni 2016 aanwezig op het omscholingsevent dat SamenWerkt! organiseert.

Heb jij behoefte aan een gesprek met het CNV en weet je dat jouw collega’s daar ook behoefte aan hebben, mail dan naar r.mol@cnvvakmensen.nl. Dan organiseren we samen met jou een bijeenkomst.

Sociaal plan
Voor de laatste stand van zaken van de onderhandelingen over het sociaal plan verwijzen we je naar: http://www.helemaalvandezetijd.nl/blog/kleine-stappen-in-onderhandelingen-sociaal-plan/.

Bereid je voor! Loopbaancheck
In deze tijd van veel onzekerheid waarbij veel medewerkers ander werk moeten gaan zoeken in de toekomst, is een loopbaancheck een must. Bereid je voor: wacht dus niet af! Vraag de loopbaancheck aan bij jouw werkgever!

Wat is een loopbaanscan?
Kijk op: http://www.adviesbureaukans.nl/index.php?id=rabobank.

In de cao staan de afspraken als volgt: “Om de talenten en ontwikkelmogelijkheden van een medewerker scherper in beeld te krijgen, kunnen medewerker en leidinggevende afspraken maken over een loopbaancheck. Zo’n loopbaancheck kan bijvoorbeeld bestaan uit een loopbaanadviesgesprek met een interne of externe deskundige of een test. Een externe loopbaancheck kan bij verschillende (loopbaanadvies)organisaties worden gedaan, waaronder via de vakorganisatie. De keuze wordt in overleg tussen leidinggevende en medewerker gemaakt, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de medewerker. De werkgever betaalt de kosten van de loopbaancheck.”
In de huidige tijd kan het dus eigenlijk niet zo zijn dat een leidinggevende tegen een loopbaanscan is. Mocht jouw leidinggevende toch weigeren, meld het ons. Wij kunnen je dan tips geven om jouw leidinggevende te overtuigen.

Cao
De cao loopt einde van dit jaar af. Voor die tijd moet er gesproken worden over een nieuwe cao. Mocht je ideeën hebben voor de cao-onderhandelingen die na de onderhandelingen over het sociaal plan gaan beginnen. Mail ons dan jouw ideeën.

Meedenken
Wil je meedoen en meedenken met de activiteiten die wij voor leden organiseren? Meld je dan aan voor de klankbord groep. Deze groep komt regelmatig bij elkaar om over de CNV-inzet voor cao en sociaal plan te bespreken. Ook worden aan deze groep prangende dillema’s tijdens de onderhandelingen voorgelegd. Wil je dus meedenken en invloed uitoefenen voor jezelf en vooral voor jouw directe collega’s, mail ons dan.

Is jouw collega nog geen lid?
Hoe meer leden hoe meer invloed wij hebben. Maak daarom jouw collega lid en verdien
€ 25,00. Jouw collega is dan de eerste zes maanden lid voor de helft van de prijs!

Contact
Heb je vragen of wil je ideeën mailen? Mail of bel naar Roderik Mol r.mol@cnvvakmensen.nl of bel 0620471890.

Roderik Mol
Bestuurder
M 06-20471890
E r.mol@cnvvakmensen.nl

Rabobank

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid