Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Input voor sociaal plan Schoonenberg Hoorcomfort

Vorige week heeft er een eerste gesprek plaatsgevonden met jouw werkgever over de invulling van een sociaal plan. Het vorige sociaal plan dateert van januari 2014 en is geëindigd per 1 juli 2015.

Tijdens het overleg werd duidelijk dat een voortzetting van het plan uit 2014 niet aan de orde is. In de eerste aanzet is een aantal zaken vormgegeven die aanmerkelijk verschillen van het vorige plan. Zo wordt er wel gesproken over de mogelijkheid van outplacement, maar is het bedrag dat hiermee gemoeid is met € 500,-- verlaagd, naar € 1500,--.

Transitievergoeding

De beëindigingsvergoeding is verlaagd naar de wettelijke transitievergoeding. Werd er eerder uitgegaan van de zogenaamde Kantonrechtersformule, nu komt er in het voorstel de transitievergoeding voor in de plaats. Deze vergoeding is bij wet geregeld en iedereen die aan de criteria voldoet heeft hier recht op. Een sociaal plan moet dan voor CNV Vakmensen ook daadwerkelijk een meerwaarde bieden voor de medewerkers die het treft, want over het nakomen van wetgeving hoef je niet te onderhandelen.

Vanuit CNV Vakmensen wordt veel waarde gehecht aan begeleiding van werk naar werk. Dus outplacement en de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding, waarbij de kosten worden vergoed door werkgever, vindt CNV Vakmensen dan ook belangrijke aanvullingen.

Update: download het sociaal plan

Je kunt het sociaal plan 2016-2018 nu rechtsboven op deze pagina downloaden.

Mocht je vragen/opmerkingen hebben, ook dan kun je contact opnemen met Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via mailadres k.huntjens@cnvvakmensen.nl of telefonisch
06 – 47 82 68 77

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid