Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Grote klap voor werkgelegenheid bij Keppel Verolme

Donderdag 13 oktober heeft de directie van Keppel Verolme de bonden en werknemers geïnformeerd over een grote reorganisatie: bijna 30% van de vaste werknemers dreigen hun baan te verliezen!

De aangekondigde reorganisatie betekent dat ongeveer 100 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. Daardoor verliezen 100 van de circa 350 vaste werknemers hun baan wanneer de plannen zoals door de directie gepresenteerd doorgaan. Oorzaak voor deze inkrimping noemt jullie werkgever het ontbreken van werk. Nu weten we allemaal dat het in de scheepsbouw- en offshore wereld niet goed gaat. Maar een reductie van bijna 30% is wel een heel forse. Daarnaast moet je je afvragen of een organisatie een dergelijk forse ingreep wel aan kan. Daarom zijn wij extra kritisch over de plannen van jullie werkgever.

Hoe nu verder

Vandaag hebben de bonden en ondernemingsraad dus de formele adviesaanvraag ontvangen. In deze adviesaanvraag staan de volledige plannen uitgewerkt. Deze plannen gaat de ondernemingsraad beoordelen op ‘nut en noodzaak’. Zij zullen na besprekingen met de directie, na overleg met en onderzoek van hun deskundigen een advies uitbrengen.
De vakbonden ontvangen een voorstel voor een sociaal plan. Dit voorstel gaan wij met jullie, de leden van de bonden, bespreken en wij gaan daar op een later moment met de directie over onderhandelen. Want het is duidelijk dat voor de mensen die, vaak na heel veel jaren, gedwongen worden te vertrekken een fatsoenlijk sociaal plan klaar moet liggen. En onder een fatsoenlijk sociaal plan verstaan wij in ieder geval een plan waarbij goede afspraken gemaakt worden over het begeleiden van werknemers naar een andere baan en ook moet er een goede financiële vergoeding komen om de gevolgen van het verdwijnen van de vele banen zo goed mogelijk op te vangen.

Jullie horen snel van ons!

Heb je nu al vragen of opmerkingen, laat dit ons weten.

Piet Verburg                                                              
Bestuurder CNV Vakmensen                                       
M: 06 51 66 73 94                                                     
E:   p.verburg@cnvvakmensen.nl                                

Marry van der Stel
Jan Meeder
FNV Metaal
E: jan.meeder@fnv.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid