Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Faillissement Meurs Werkt

Op 12 juli 2016 is jullie werkgever Meurs Werkt failliet gegaan. CNV vakmensen vindt het zeer treurig dat het zover gekomen is en wij hebben ook vraagtekens bij de gang van zaken.

Bovendien vinden wij dat, omdat jullie werk niet is verdwenen, er naar mogelijkheden gezocht moeten worden om jullie door te laten werken. Hierover moeten jullie zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen.

Eerste bijeenkomst en vragen

Op 19 juli 2016 is er in Woerden een faillissementsbijeenkomst geweest waar de curator en het UWV jullie uitleg hebben gegeven. CNV Vakmensen was daar ook bij aanwezig en we hebben met veel van jullie gesproken. Ook hebben we contact gehad met de inleners zoals ING en Nationale Nederlanden en met de curator. Wij zullen dit faillissement kritisch volgen. Verder kan iedereen ons met vragen mailen (lid of geen lid).

Meer informatie over ontslag door faillissement vind je hier.

Hoezo failliet?

Werkgever gaf maandagavond de aandeelhouders/investeerders de schuld van het faillissement. Werkgever had namelijk nieuwe investeringen gedaan die nog geen rendement opleverden maar wel kosten. Dit kon werkgever blijkbaar niet dragen en toen is aan de aandeelhouders om extra geld gevraagd, maar die hebben geweigerd.

CNV vakmensen vind het vreemd dat dit allemaal zo snel kan gaan. Nieuwe aandeelhouders stappen doorgaans niet in een bedrijf als ze er geen vertrouwen in hebben en haken zeker niet zo snel af. Wij zullen onze zorg hierover bij de curator melden en hem vragen dit te onderzoeken.

Hoe nu verder?

Tijdens de bijeenkomst bleek dat er nog ongeveer 35 mensen bij ING werkzaam zijn, zo'n 50 bij het kadaster, ongeveer 30 via Nationale Nederlanden en nog enkele mensen bij de Westland Utrecht Hypotheekbank.

Het werk dat jullie deden is niet verdwenen en voor velen van jullie is ondertussen een oplossing gevonden. Zo zijn er mensen die via de boedel tijdelijk werken, sommigen zijn in dienst gekomen bij de inleners. Helaas liep voor sommigen de opdracht af. Wij hebben erop aangedrongen dat er snel een oplossing voor jullie gevonden wordt, zodat jullie kunnen blijven werken.

Mocht je tegen zaken aanlopen of vragen hebben, mail of bel ons.

UWV

Het UWV neemt de loonbetalingen over die Meurs niet gedaan heeft en zal over de opzegtermijn loon betalen. Daarna krijg je WW of je krijgt via een nieuwe opdrachtgever je loon. Bij vragen over het voorschot van het UWV adviseer ik jullie het UWV te bellen.

Nieuw contract, waar moet ik op letten?

Krijg je een nieuw contract aangeboden, dan adviseren wij je goed naar het nieuwe contract en de arbeidsvoorwaarden te kijken. Naar onze mening zouden de arbeidsvoorwaarden gelijk moeten zijn als je hetzelfde werk blijft doen. Kom je er niet uit, dan kun je ons ook mailen.

Al uit dienst?

Als je al uit dienst bent en nog geld krijgt, dan moet je dat bij de curator indienen. Dit geldt voor degenen die een aanvulling op hun WW kregen of die hun ontslagvergoeding nog niet hebben gekregen. Heb je hier vragen over, mail of bel ons dan.

Wat gaat CNV Vakmensen nu doen?

Wij zullen er bij opdrachtgevers op aandringen dat ze jullie aan het werk houden zolang er werk is. Heb jij signalen dat hier niet serieus aan gewerkt wordt? Sein ons dan in.

Contact

Heb je vragen? Dan kun je contact met mij opnemen via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Er is ook een whatsapp-groep waarin je vragen kunt stellen. Aanmelden kan ook door een mail naar mij te sturen.

Roderik Mol
bestuurder
M 06 20 47 18 90
E r.mol@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid