Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update sociaal overleg Containersector

Het is alweer even geleden en daarom een korte update van de ontwikkelingen over het werkzekerheidsoverleg containersector.

Zoals jullie bekend staan er vele banen op het spel in de containersector. Iedereen weet dat dit een groot probleem is!

Kansen creëren

CNV Vakmensen heeft al vaak opgeroepen om de werkgever verantwoordelijkheid te laten nemen om jullie goed terecht te laten komen: een werkgelegenheidsgarantie, een uitbreiding senioren fit regeling (plaats maken voor jongeren), uitbreiding van werkzaamheden zoals de CER (interne baan) of collegiale in- en uitleen.

Maar ook zelf kun je verantwoordelijkheid nemen door nu al aan je wend- en weerbaarheid te werken. Scholing, opleiding en ontwikkeling zijn niet alleen loze holle woorden. Wij denken echt dat je betere kansen voor jezelf creëert als je kijkt naar je eigen toekomst! Als er persoonlijke budgetten zijn, maak daar dan gebruik van! Kijk eens rond op onze website of www.jamesvandevakbond.nl.

Positief afronden

Er zijn in de afgelopen maanden vele overleggen geweest met alle spelers op het veld, directies bedrijven, Havenbedrijf in sessies met kaderleden en in sessies zonder kaderleden. Alles wat nodig is om een werkzekerheidsakkoord te sluiten is en wordt gedaan. Formeel overleg en informeel overleg.

Wij zijn er zoals het lijkt steeds bijna, maar dan worden er weer deuren in het slot gegooid. Gebeuren er weer dingen bij individuele bedrijven, waardoor andere bedrijven weer anders reageren et cetera. Met veel partijen afspraken maken is niet makkelijk, maar wij blijven praten en zoeken naar oplossingen. Wat CNV Vakmensen en FNV Havens betreft kunnen wij nu snel aan tafel om de gesprekken positief af te ronden! In de brief die je vindt onder 'Downloads' lees je ons laatste bericht met een datavoorstel voor overleg.

Wij hopen dat dit leidt tot een werkzekerheidsakkoord dat wij vervolgens met jullie kunnen bespreken in ledenvergaderingen. Jullie kunnen hierover dan stemmen.

Vragen / opmerkingen? Mail gerust, je weet ons te vinden!

Mede namens de onderhandelingsdelegatie, Corina Hensen, René Breestraat en  Eric van Holst

Albert van Damme
Bestuurder
M: 06-51601983
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Downloads

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid