Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Dynniq wil geen Soc Plan met vakbonden afsluiten!

In de vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven dat er nog veel onduidelijk was over wat er zou gebeuren met de afdelingen Rail en Water, die niet meer tot de corebusiness behoorden van het nieuwe Dynniq. Inmiddels is er meer bekend en hebben wij vorige week hierover gesproken met uw werkgever.

Een groot deel van het personeel van de afdeling Water kan over naar
ICT Automatisering. Wij hebben aangegeven dat wij ook met de nieuwe werkgever een gesprek willen over deze overname. Voor de mensen die niet meegaan, geldt dat een aantal nog lopende klussen kan afmaken. Ondertussen blijft Dynniq zoeken naar plekken waar deze mensen misschien geplaatst kunnen worden. Als dat uiteindelijk niet lukt, zal daar een regeling voor getroffen moeten worden. 

Ook bij Rail kan een deel van het personeel over naar een nieuwe werkgever. Maar ook hier kunnen niet alle medewerkers mee. Dynniq blijft voor deze mensen binnen en buiten Dynniq naar werk zoeken. Als dat uiteindelijk niet lukt, zal ook hier een regeling getroffen moeten worden.

Wij zijn gewend om in deze situaties afspraken te maken met de werkgever over een sociaal plan. Daar hebben wij het ook regelmatig over gehad, dat we dat te zijner tijd zouden doen. Maar nu het zo ver is wil werkgever daar niets meer van weten. Ze vonden het vorige sociale plan te duur en willen nu proberen om met de Ondernemingsraad een regeling af te spreken die voor een aantal mensen slechter zal uitpakken, dus goedkoper is. De Ondernemingsraad heeft inmiddels aan werkgever laten weten dat zij daar wel aan mee willen werken, aan die slechtere regeling dus. Wij willen als bonden vasthouden aan het recente sociaal plan dat in januari van dit jaar inging en bleef gelden tot april. Maar werkgever voelt daar dus niks voor. 

We hebben de werkgever er op gewezen dat een overeenkomst met de Ondernemingsraad niet bindend is voor vakbondsleden. 

Wij zijn niet blij met de houding van de werkgever en willen daar graag met jullie over doorpraten. Wat vinden jullie dat er moet gebeuren? 

Wij houden daarom een ledenvergadering op dinsdag 28 juni om 19.30 uur in:
Hotel van der Valk, Ruimtevaart 22, Amersfoort. 

Je collega is ook welkom! We hopen je daar te ontmoeten! 

Klazina Tulner
bestuurder
M 06 2248 6274
E k.tulner@cnvvakmensen.nl

                                                        16-2250/KT/ns
Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid