Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Dit moet nu echt anders in de call centers

Call center, klantenservice medewerker? Wat zou jij willen veranderen?

Wij zijn een vakbond voor call center en klantenservice medewerkers. Als vakbond willen wij de arbeidsvoorwaarden en omstandigheden van werknemers verbeteren. Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden daar zijn vakbonden het beste in. Maar de combinatie van individuele hulp en samen onderhandelen daar maken we het echte verschil voor jou. Heb je vragen over de arbeidsomstandigheden of heb je vragen over inspraak op het werk, onze deskundige juristen helpen je verder..

Cao, wat is dat?

Een cao is een collecties van arbeidsovereenkomst, die voor alle werknemers in een bedrijf of branche geldt. In de cao staan afspraken over vakantiedagen, loon bij ziekte, loonsverhoging, scholing etc. De afspraken die vorig jaar gemaakt zijn voor de nieuwe cao zijn redelijk treurig. CNV Vakmensen is (helaas) niet betrokken geweest bij de totstandkoming van de huidige cao.

De reden voor deze matige afspraken is dat vakbonden in de call center branche nog geen goede tegenkracht kunnen bieden aan werkgevers. In feite bepalen de werkgevers nagenoeg eenzijdig hoe het zit. Dat is niet de normale gang van zaken en bovendien geen gezonde gang van zaken.

In veel branches en sectoren onderhandelen vakbonden succesvol over de rechten van werknemers. In de branches waar de werknemers het best georganiseerd zijn bereiken wij het meeste. Maar ook in bedrijven waar de organisatie graad minder is boeken wij successen. Dat doen wij met andere bonden, maar ook samen met de ondernemingsraden.

Dit moet anders!

Wat wil jij veranderen? Wat is het belangrijkste punt waar jij in je werk tegenaan loopt dat je veranderd zou willen hebben? Is dat het verloop onder de collega’s zodat je steeds nieuwe collega’s moet inwerken? Is dat de strakke controle? Of is dat scholing en ontwikkelingsmogelijkheden? Mail dit punt naar mij.

Hulp bij de ondernemingsraad werk

Een ondernemingsraad is ontzettend belangrijk vinden wij. Is er binnen jouw bedrijf een ondernemingsraad? Dan kunnen wij de ondernemingsraad en haar leden ondersteunen. Dat doen wij bij veel bedrijven. Ben jij ondernemingsraadslid of ken jij iemand die in de OR zit? Neem contact op met ons.

Ook voor flexwerkers

Ook al ben jij niet dienst bij het call center voel je je geen echte werknemer, bij ons ben je altijd 100% werknemer en lid. Ook voor uitzend/payroll/detachering/zzp zetten wij ons 100% in.

Contact

Stuur deze nieuwsbrief door naar jouw collega’s die geen lid zijn. Wij beantwoorden ook vragen van niet-leden. (Voor ingewikkelde vragen of procedures moet je lid zijn/worden.)

Heb je vragen of opmerkingen of wil je aangeven wat er anders moet neem dan contact met mij op.

Roderik Mol
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid