Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Denk en praat mee over de cao Cabot

Op 31 december 2015 is jouw cao bij Cabot geëxpireerd. Dat betekent dat de werkgever met de werknemersorganisaties om de tafel gaat om voor jou en jouw collega’s een nieuwe cao af te spreken. CNV Vakmensen is de bond waarvan je lid bent, en waar jouw stem en mening zeer op prijs gesteld wordt.

Om ruimte te bieden aan uw persoonlijke verhaal en uw motivatie voor wijzigingen in de komende cao zal er een bijeenkomst zijn op:

woensdag 10 februari 19:00 uur, in het Atlashotel te Spijkenisse.

Naast uw inbreng vinden we als CNV Vakmensen vaak zelf ook een aantal zaken heel belangrijk, vanuit de Politiek, ontwikkelingen landelijk en sectoraal.

Eerlijk

Inzet van mensen en middelen moet in een goede balans zijn, mensen worden geacht tot steeds latere leeftijden door te werken en dat moet wel op een manier gebeuren waarbij men zich kan ontwikkelen en zich kan aanpassen aan de zwaarte van het werk. Daarbij kan je denken aan een evenwichtige verdeling van piek uren, zwaar werk en overuren.

Er zijn afspraken om voor de oudere werknemer bepaalde diensten/roosters niet meer te hoeven doen. Puur omdat dit voor die groep niet meer haalbaar zou zijn. Maar bij een onevenredige arbeidsverdeling kan dat betekenen dat de jongeren extra zware uren moeten werken en de meeste uren moeten werken. Vanuit duurzame inzetbaarheid is dat niet helemaal eerlijk. Tevens zijn er tegenwoordig ook veel ouderen die wel gewoon nog bepaalde uren willen werken of “hun” werk willen blijven doen. Dan is het zaak te kijken naar hoe dat geregeld kan worden. Niet verplicht maar vrijwillig.

Persoonlijk

Er zal gekeken moeten worden naar inzet naar iemand zijn of haar kunnen. Inzet naar persoonlijke omstandigheden. En de mogelijkheid om persoonlijke voorkeuren aan te geven bij de HR afdeling om zo gemotiveerd en gezond het werk te kunnen blijven doen tot aan de pensioengerechtigde leeftijd.

Een loonsverhoging daarover is bijna iedereen het altijd eens, het mag altijd meer zijn. Maar ik wil met u wel bespreken hoeveel meer, en hoe. Wil je een percentage of heb je liever een netto bedrag of een combinatie van deze vormen?

Ontwikkeling nu en voor uw toekomst

Ontwikkeling, in deze turbulente tijden waarin niemand meer weet of hij of zij over 5 jaar nog wel bij dezelfde werkgever werkt is het ook zaak dat jij jou als individu blijft ontwikkelen. Wat gisteren een zekerheid was is morgen onduidelijk. Reorganisaties en faillissementen horen we overal om ons heen. Om te zorgen dat je de mogelijkheden krijgt om zich te ontwikkelen binnen, maar desnoods ook buiten jouw huidige vak, willen we afspraken maken met de werkgever. Mocht het dan onverhoopt in de toekomst nodig zijn, dan ben je beter voorbereid en opgeleid om de arbeidsmarkt te betreden.

Voor hulp bij loopbaan ontwikkeling wil ik je eens wijzen op de pagina van CNV Vakmensen James > 

Vragen en reacties

Indien bovenstaande vragen oproept, of je naar aanleiding van het doorlezen van de cao nog vragen of opmerkingen heeft dan kun je mij bereiken via onderstaande gegevens, maar ik hoop natuurlijk om dit met je te bespreken op woensdag 10 februari aanstaande. Bijgaand de cao zodat je deze kunt doorlezen. Bespreek het eens thuis, op de werkvloer met jouw collega’s en neem de vragen en opmerkingen mee!

Kaderlid gezocht om mee te gaan naar de onderhandelingen

Tijdens de vorige cao onderhandelingen was Hans van Riel het kaderlid van CNV Vakmensen wat mee ging naar de onderhandelingen. Nu de heer van Riel met pensioen is, zijn we op zoek naar een lid van CNV Vakmensen wat graag mee gaat en namens de collega’s mee praat tijdens de onderhandelingen. Indien je denkt, dat wil ik wel maar ik heb nog wat vragen, neem dan gerust contact op met ondergetekende.

Birgitte Staal
Bestuurder
M 06-23909865
E b.staal@cnvvakmensen.nl

Jouw collega al lid? www.cnvvakmensen.nl/word-lid
Bij meer leden staat we sterker, en des te sterker jouw vakbond des te sterker jouw stem.