Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Delta Lloyd: nieuwe stemronde verbeterde afspraken

Het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao en sociaal plan 2017-2019 is afgewezen door de vakbondsleden. Voornaamste redenen om tegen te stemmen, waren de afspraken rondom het (nabestaanden)pensioen en de nieuwe reiskostenregeling.

We hebben inmiddels met Delta Lloyd gesproken over deze 2 punten en zijn tot de volgende conclusie gekomen.

Pensioenregeling

We organiseren bijeenkomsten op 4 locaties om nader uitleg te geven over de afspraken die zijn gemaakt. Montae zal deze uitleg verzorgen. Zij hebben de Technische Werkgroep Pensioenen begeleid en zijn betrokken geweest bij het hele proces. Ook kunnen zij uitleg geven over mogelijke gevolgen van een hogere eigen bijdrage en lager opbouwpercentage van het Ouderdomspensioen (OP), de alternatieven voor het omzetten van het Nabestaandenpensioen (NP) van opbouw naar op risico-basis, welke in de ronde ledenvergaderingen in eind augustus/begin september is besproken. Toen sprak de overgrote meerderheid zich uit voor NP op risico-basis.

Reiskostenregeling

De afspraak dat alleen reisdagen worden vergoed blijft staan. Aanvullend hierop hebben we in eerste aanleg teruggekeken naar hoe de regeling op dit moment wordt uitgevoerd. En vervolgens wat een redelijke reiskostenregeling is wanneer je rekening houdt met de bestaande praktijk en de fiscale regels hieromtrent. Dat beeld leidde bij CNV Vakmensen tot de conclusie dat de overeengekomen regeling geen recht deed aan de wijze waarop de werkgever op dit moment de regeling uitvoert. Daarom hebben we 2 nieuwe afspraken gemaakt:

  1. Het generiek verhogen van de kilometergrens van 40 km naar 50 km enkele reis voor alle werknemers.
  2. Voor werknemers die de afgelopen 10 jaar door een standplaatswijziging 60 of meer km van het werk wonen, en heen en terug meer dan een uur langer onderweg zijn met het openbaar vervoer, krijgen tot 60 km vergoed.

Daarbij is het goed om op te merken dat bestaande afspraken die afwijken van de cao in positieve zin niet worden geraakt door deze nieuwe reiskostenregeling.

Opnieuw stemmen

Parallel aan de bijeenkomsten op verschillende vestigingen krijgen vakbondsleden opnieuw de kans om te stemmen. Je kunt stemmen door te mailen naar a.towhidi@cnvvakmensen.nl of het digitale stemformulier in te vullen. Wij roepen leden en niet-leden op om aan te schuiven tijdens de bijeenkomsten, de uitleg over het pensioen en de reiskostenregeling mee te nemen en als vakbondslid opnieuw te stemmen. De stemmen moeten uiterlijk zondag 13 november binnen zijn. Klik HIER om online je stem uit te brengen.

De bijeenkomsten vinden plaats op onderstaande vestigingen:

Zwolle: maandag 7 november, 14.30 – 16.00 uur, Spooldezaal
Arnhem: dinsdag 8 november, 14.30 – 16.00 uur, Mont Blanczaal
Amsterdam: woensdag 9 november, 08.30 – 10.00 uur, Auditorium
Rotterdam: donderdag 10 november, 15.00 – 16.30 uur, Vergaderzaal op verdieping

Vacature Onderdeelcommissie LAB (Leven, Asset Management en Bank)

Binnen de onderdeelcommissie LAB is een vacature ontstaan, waardoor de Ondernemingsraad op zoek is naar kandidaten die werkzaam zijn binnen Asset Management, Bank en Leven (Amsterdam). Werk je op een van deze afdelingen en wil je meepraten binnen de medezeggenschap? Laat het ons dan uiterlijk zondag 13 november weten middels een mail naar a.towhidi@cnvvakmensen.nl.

Afshin Towhidi
Bestuurder
M: 06-20471883
E: a.towhidi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid