Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Delta Lloyd Groep: update stand van zaken

CNV Vakmensen is sinds maart 2016 in gesprek met jouw werkgever voor een nieuw cao. Graag nodigen we je uit voor een van onze ledenvergaderingen. Hierin willen wij de stand van zaken met jullie bespreken.

Er zijn 4 leidende thema’s tijdens de onderhandelingen, te weten: Pensioen, Sociaal Plan, Duurzame Inzetbaarheid en Loonontwikkeling.

Aan het begin van de onderhandelingen hebben wij alle vestigingen bezocht. Hierbij hebben wij mandaat gehaald waarmee we de onderhandelingen zijn begonnen. Nu willen wij je bijpraten over de vorderingen die we hebben gemaakt. Tevens is er nu meer duidelijk over de standpunten van de werkgever. Het is belangrijk dat we je hierover informeren.

De ledenvergaderingen worden georganiseerd door FNV, De Unie en CNV Vakmensen. Graag nodigen wij je uit om één van de vergaderingen bij te wonen. We staan voor grote uitdagingen en als lid heb je een belangrijke stem. Ook niet-leden zijn welkom bij de bijeenkomsten.

Ledenvergaderingen: waar en wanneer

 • Arnhem: maandag 29 augustus om 14:00 - 15:30 uur in de Antillenzaal
 • Zwolle: donderdag 1 september om 13:30 - 15:00 uur in de Ittersumzaal
 • Helmond: maandag 5 september om 09:30 – 11:00 uur in de kantine
 • Rotterdam: donderdag 8 september om 10:00 – 11:30 uur in de kantine
 • Amsterdam: vrijdag 9 september om 10:00 - 11:30 uur in het Auditorium Toorop

Pensioen

We hebben te maken met historisch lage rentes. Een ongewijzigde voortzetting van de huidige pensioenregeling van Delta Lloyd Groep (DLG) zou een kostenstijging van ongeveer 70% met zich meebrengen. Dit is onacceptabel voor de werkgever. Wij vinden het belangrijk dat de regeling collectief blijft en zoveel mogelijk zekerheid voor de werknemers. Een paritaire Technische Werkgroep onderzoekt de mogelijkheden. Het zal een uitdaging zijn om een nieuwe regeling te vinden waarbij alle partijen zich goed voelen.

Sociaal Plan

Zoals je weet is de looptijd van het Sociaal Plan gekoppeld aan de cao. De werkgever heeft aangegeven te moeten bezuinigen op dit punt. Onze insteek is dat in een krimpend bedrijf en bedrijfstak een goed vangnet van essentieel belang is. Om de kosten te reduceren wil DLG de ontslagvergoeding en de herplaatsingstermijn verlagen. Ons uitgangspunt is om tot een toekomstbestendig en meerjarig Sociaal Plan te komen. 

Duurzame Inzetbaarheid

Zowel DLG als de vakbonden vinden het belangrijk dat werknemers zich ontwikkelen in hun functie, bij hun bedrijf en/of buiten hun bedrijf. Hiervoor moeten we goede opleidingsmogelijkheden en -budgetten hebben. We kijken samen met jouw werkgever naar de huidige regelingen en eventuele investeringen die gedaan kunnen worden. Op Duurzame Inzetbaarheid wil DLG investeren. Dit gaat wel gepaard met de beoogde besparingen op Sociaal Plan gebied.

Loonontwikkeling

DLG biedt op dit moment een structurele loonsverhoging van 1,25% voor 2017. Voor zowel 2018 als 2019 zien zij mogelijkheden om een eenmalige van 1% toe te kennen. Ook over dit onderwerp zijn we nog met elkaar in gesprek.

Reacties/Vragen?

Heb je nog vragen of wil je reageren? Neem dan gerust contact op met ons via het volgende mailadres: a.towhidi@cnvvakmensen.nl.

Bestuurder
Afshin Towhidi
E: a.towhidi@cnvvakmensen.nl
M: 06 20471883

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid