Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV vraagt om inbreng van jou (en je collega's)

Komende dinsdag 1 november organiseert CNV Vakmensen met de andere vakbonden een bijeenkomst om met vakbondsleden èn hun ongeorganiseerde collega's verder door te praten over een aantal zaken rond cao en Sociaal Plan. Je bent tussen 12.00 en 13.00 uur van harte welkom in de Inspiratie-ruimte (C00).

Waarom?

Er is veel aan het veranderen binnen SNS Bank. Niet alleen de naam van de holding gaat op de schop. Binnen de hele organisatie zien we reorganisaties en nieuwe manieren van werken. De implementatie van het Manifest en Spot On brengt veel teweeg, dat kan ook niet anders. De cao en het Sociaal Plan zijn geen eilandjes. Dus merken we ook daar de gevolgen van de aangescherpte strategie. Jullie werkgever wil graag een ander Sociaal Plan, en heeft ook voor de cao een aantal (kostenbesparende) voorstellen die een behoorlijke impact kunnen hebben op individuele werknemers.

En dan hebben we natuurlijk nog het punt van de beoordelingstoeslag. Al jaren lang een heet hangijzer in de cao-besprekingen. De roep om de beoordelingstoeslag af te schaffen, wordt steeds luider. Maar hoe en wat precies? En hoe hoog wordt de compensatie? CNV Vakmensen wil deze en andere zaken graag met jou en je collega’s bespreken. Je kent onze inzetbrief (zie het cao-platform van SNS Bank en de nieuwsbrief van 16 september). Daar heb je via de enquête van augustus aan mee gewerkt. Nu gaan we graag wat dieper in op een aantal actuele onderwerpen. En natuurlijk geven we ook informatie over hoe het er in het overleg op dit moment voor staat.

Voor wie?

De eerste en belangrijkste achterban van CNV Vakmensen zijn natuurlijk jullie, de CNV Vakmensen-leden. Daarom ook deze nieuwsbrief, om jullie goed te informeren en direct uit te nodigen voor de bijeenkomst. CNV Vakmensen gaat ook een stapje verder: we hebben, samen met de andere vakbonden, ook de niet-aangesloten medewerkers uitgenodigd. Dat heb je in het bericht op iD kunnen lezen. We willen ook hun mening weten en hun ideeën horen. En: we willen ze laten zien wat CNV Vakmensen doet binnen SNS Bank, en waarom het zo belangrijk is om wèl lid te zijn van een vakbond. Want pas dan draag je ècht bij aan goede arbeidsvoorwaarden en een eerlijk Sociaal Plan binnen SNS Bank!

Neem dus een aantal collega’s mee naar de bijeenkomst aanstaande dinsdag en ga ook met elkaar het gesprek aan over hoe cao en Sociaal Plan er uit moeten zien en wat de rol van vakbonden daarbij is.

En wat als je niet kan?

Er komen verderop in november nog twee soortgelijke bijeenkomsten, één in Den Bosch en één in Den Haag (bij ASN).
Maar ben je helemaal niet in de gelegenheid te komen, maar wil je wel wat kwijt over de nieuwe cao en het nieuwe Sociaal Plan? Aarzel dan niet en neem contact op met de CNV Vakmensen-bestuurder bij SNS Bank, Jolien Dekker, via j.dekker@cnvvakmensen.nl of 06 23 81 13 92. Per mail of telefoon kunnen we veel uitwisselen en samen bekijken of er ook nog een andere ontmoetingsmogelijkheid georganiseerd kan worden. 

Waar en wanneer? Dinsdag 1 november, 12.00 – 13.00 uur, Inspiratieruimte op C00, Utrecht.

Nog iets?

Met jouw inbreng versterk je het werk van CNV Vakmensen. CNV Vakmensen wordt nog sterker met meer leden zoals jij.
Wil je daaraan meehelpen? Wijs je collega’s op de voordelen van het lidmaatschap, ook wat betreft de individuele verzekering voor juridische bijstand (de huidige rechtsbijstandverzekering kan worden opgezegd!). Zie ook www.cnvvakmensen.nl/lidworden. En wil je zelf ook een voordeeltje? Ga dan naar www.cnv-ledenwerven.nl en doe niet alleen CNV Vakmensen, maar ook jezelf een plezier!

Jolien Dekker
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 81 13 92
E: j.dekker@cnvvakmensen.nl

16-3693/JD/ek

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid