Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen alert bij doorstart McGregor

Zoals jullie inmiddels hebben vernomen heeft jullie bedrijf een doorstart gemaakt met de vier huidige aandeelhouders. Een rare constructie, maar niet verboden bij wet. De curator spreekt van de beste deal voor iedereen en wellicht is dit ook waar.

Een nare bijsmaak blijft het wel houden en omdat niemand in deze processen meekijkt, zullen wij het ook nooit weten. CNV Vakmensen blijft deze situaties op de voet volgen. Wij proberen met de ondernemingsraden en de curatoren contact te zoeken en alert te blijven of alles correct en eerlijk verloopt. CNV Vakmensen blijft zich echter inzetten voor meer zeggenschap vanuit ondernemingsraden en vakbonden over de gang van zaken na een faillissement om dit soort vraagtekens te voorkomen.

Doorstart betekent behoud werkgelegenheid

Van de curator hebben wij begrepen dat de 500 vaste medewerkers hun baan blijven behouden tegen dezelfde voorwaarden. CNV Vakmensen is blij met deze toezegging. Dit zou in iedere geval aantonen dat deze constructie niet bedoeld is geweest om een goedkope bezuinigingsronde te houden. Mocht je geconfronteerd worden met wijzigingen of zijn er zaken waarvan je niet zeker weet of het wettelijk toegestaan is of niet, meldt dit altijd direct bij mij via r.rahimi@cnvvakmensen.nl.

Help, mijn bedrijf is failliet!

Een faillissement is slecht nieuws. Niet alleen voor het bedrijf, maar vooral voor het personeel. De curator zwaait ineens de scepter en de belangen van het personeel komen vaak op de tweede plaats, na die van de schuldeisers. Je zit met heel veel vragen en emoties. Wat nu? Hoe nu verder? Weet dan dat CNV Vakmensen voor je klaar staat.

  • Wij helpen je bij zaken die je financieel en juridisch moet regelen
  • Wij houden in de gaten of het proces na het faillissement correct en eerlijk verloopt
  • Wij geven je een duwtje in de rug richting je nieuwe loopbaanstap
  • Wij zijn altijd een luisterend oor
Als je behoefte hebt met ons van gedachten te wisselen over jouw situatie, wellicht samen met je collega’s, bel of mail ons dan. Wij komen naar jou toe, waar en wanneer het jou uitkomt. Wij hebben veel expertise in huis om jou verder te helpen. Schroom dus niet, bel of mail ons. Soms lucht alleen praten al op. Als je even je verhaal kwijt wilt, kunnen wij altijd een afspraak maken. Mail naar r.rahimi@cnvvakmensen.nl en iemand komt op korte termijn naar je toe.

Wij kunnen je ook een duwtje in je rug geven om een nieuwe stap te zetten naar een andere loopbaan. Neem hiervoor contact op met http://www.loopbaansupportdetailhandel.nl of bel met 030-7511910.

Roos Rahimi
Bestuurder CNV Vakmensen16-2612/RR/mvl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid