Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-eindbod werkgevers Technische Groothandel:

Loonsverhoging onder voorwaarden, maar ook een lagere toeslag. De werkgevers in de Technische Groothandel hebben de vakorganisaties een eindbod voor een nieuwe cao toegezonden. Dat betekent dat de werkgevers klaar zijn met onderhandelen.

Dat eindbod is “het uiterste” waar de leden van de werkgeversorganisatie (WTG) mee akkoord kunnen gaan, zo staat te lezen in de begeleidende brief. De leden van de vakorganisaties moeten dus accepteren wat hen wordt geboden, er wordt door de werkgevers niet meer onderhandeld.

De looptijd van de huidige cao is al verstreken maar omdat geen van “de partijen” de cao had opgezegd loopt de bestaande cao nog door tot 1 juli 2017. Is dat een gewenste situatie?

Nee, natuurlijk niet. Veel liever hadden we een nieuwe cao afgesloten met een fatsoenlijke loonverhoging en andere goede afspraken. Maar we kwamen er (nog) niet uit en als het aan de werkgevers ligt is dit eindbod nu het sluitstuk van het onderhandelingsproces.

Wat staat er zoal in?

De 2 meest in het oog springende onderwerpen van dit eindbod zijn:

Looptijd en loon

Gedurende een looptijd van anderhalf jaar (tot 1 januari 2018) bieden de werkgevers een loonstijging van 2,35%, maar dan wel in stapjes. In december 2016 gaat het om 0,8%, in april 2017 opnieuw 0,8%, en in oktober 2017 het laatste deel, te weten 0,75%. Dat betekent dat je pas in oktober 2017 kan spreken over de volledige loonsverhoging maar door die stapjes is het per saldo minder dan 2,35%.

Bovendien wordt aan elk stapje de voorwaarde gekoppeld dat er daadwerkelijk voortgang is in een strategisch onderzoek voor een “nieuwe gemoderniseerde cao” en dat aanpassingen die uit dat onderzoek voortkomen ook daadwerkelijk worden opgenomen in die nieuwe gemoderniseerde cao. Kennelijk wordt van CNV Vakmensen gevraagd zich al bij voorbaat vast te leggen op wijzigingen, zonder dat we weten waaruit die dan bestaan.

Werktijden

Werkgevers stellen dat de Nederlandse economie inmiddels meer en meer in een 24 uurs economie is veranderd en dat klanten op ruimere tijden service en diensten verlangen.
De werkgevers willen daarom de dagspiegel uitbreiden met 2 uur zonder dat toeslagen van toepassing zijn (regeling A, artikel 36). Er wordt meer flexibiliteit van de medewerkers gevraagd maar het mag niets kosten(!).

Voorts gaat het over nog enkele onderwerpen met een mindere betekenis of bijvoorbeeld wijzigingen door verandering van de wet maar –behalve het loonbod- doen de werkgevers geen enkel voorstel voor verbetering, op welk gebied dan ook. We balen flink van de ontstane situatie en in diezelfde lijn denken ook de andere vakorganisaties.

Jouw mening telt!

Binnenkort zullen de werkgevers dit eindbod mondeling aan de vakorganisaties toelichten. Direct daarna zal er opnieuw een nieuwsbrief verschijnen waarin we de leden van CNV Vakmensen om hun reactie vragen. Tenslotte gaat het om jóuw arbeidsvoorwaarden en jóuw werkgever.

Als je vragen hebt over de inhoud van deze nieuwsbrief, richt je dan tot Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Bij voorkeur per email (a.kasper@cnvvakmensen.nl) maar  telefonisch kan ook (06-13208402).

Arie Kasper
Bestuurder
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl
M: 06-13208402

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid