Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao Beveiliging: uiterste poging

Er is nog steeds geen (nieuwe) cao voor de particuliere beveiligers. Al 8 maanden moeten jullie je werk doen zonder dat je kunt terugvallen op een cao. CNV Vakmensen en de andere bonden vinden dat dit niet langer verantwoord is. Daarom hebben we een laatste poging gedaan om uit de impasse te komen.

Ultiem voorstel cao
Deze week hebben we aan de werkgevers een ultiem voorstel gedaan voor een cao, waarbij we de belangrijkste knelpunten willen oplossen. Onze voorstellen hebben betrekking op de onregelmatigheidstoeslag naar de toekomst toe (zoals je weet, lopen er rechtszaken met betrekking tot de ORT over het verleden), de verrekening van de uitkomsten van het Syntrorapport (over de nieuwe roostersystematiek), de voorspelbaarheid van roosters (langer dan een week van te voren), art.95B (ook bij wat kleinere contractwissels), reiskostenvergoeding (onder andere vanwege problematiek Maasvlakte) en het loon.

Deadline
Er is een deadline gesteld aan het voorstel die vakbonden hebben gedaan, namelijk 15 december 2016. Werkgevers hebben tot die tijd om te reageren op ons voorstel en wij hopen dat het een positieve reactie zal zijn. Dit is wat bonden betreft ook een uiterste poging om tot een cao te komen en we hopen daarom dat werkgevers serieus naar dit voorstel zullen kijken.

Mocht dit laatste niet het geval zijn dan concluderen wij dat werkgevers geen cao willen voor deze branche.

Nog even wat anders
Vanaf 1 januari 2017 bouwen parttimers pensioen op over alle gewerkte uren (tot 152 uur per periode).
Heb je je eindejaarsuitkering al ontvangen? Kijk op je loonstrook. Je hebt hem in november moeten krijgen; hij is dit jaar verhoogd naar 2,01%. Laat het ons weten via jeachterban.nl/beveiliging. Dit is onze nieuwe online community speciaal voor beveiligers!

Aletta Bulsink
bestuurder
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid