Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Blaast CNV cao Brandstoffenbedrijf nieuw leven in?

Mooie kop voor deze nieuwsbrief, want als het een beetje wil gaan werkgevers in het Brandstoffenbedrijf met CNV Vakmensen het gesprek aan voor een nieuwe cao. Pas in december weten we meer omdat het bestuur van de brancheorganisatie NOVE dat moet beslissen maar de aanzet is vandaag gegeven.

Geen cao:
Sinds 2011 is er geen nieuwe cao meer voor de mensen die in het brandstoffenbedrijf werkzaam zijn. Als je naar de site van de werkgeversorganisatie NOVE kijkt lees je dat de oorzaak daarvan bij de vakorganisaties ligt omdat deze "prioriteiten verlegd" zouden hebben. Een wat dubieuze uitlating omdat de werkelijkheid altijd genuanceerder is.
CNV Vakmensen zal nooit iets op eigen houtje doet; Dat gaat altijd in overleg met de leden en heeft niets met het verleggen van prioriteiten van doen. Maar goed, hoe lang het ook geleden is en aan wie al dan niet iets te verwijten valt, die cao maakt onderdeel uit van jouw individuele arbeidsovereenkomst en daaraan kan je dus rechten ontlenen.
 
Ondanks de afwezigheid van een geldige cao heeft de NOVE steeds haar leden (ze vertegenwoordigen het merendeel van de werkgevers) geadviseerd over arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld pensioenvragen en kwesties bij langdurige ziekte. Maar kennelijk is er ook gekeken naar functieprofielen en gaven ze hun leden ieder jaar advies over een loonstijging. Het laatste advies was het verstrekken van een loonsverhoging van 1,5% per 1 juli 2017. Nadeel is dat een advies niet bindend is. De werkgevers kunnen er mee doen wat ze willen.....

Wél een cao?
Daarover is nog dus geen zekerheid te geven. Vandaag heeft jouw onderhandelaar namens CNV Vakmensen gesproken met de directeur van de NOVE en een bestuurslid. Een prettig gesprek waarin is teruggekeken naar eerdere cao-onderhandelingen, is gesproken over de partijen aan de onderhandelingstafel en het verloop gedurende de jaren dat er geen cao van kracht was. Werknemers in deze branche verdienen -net als ieder ander- goede arbeidsvoorwaarden en daarover willen we het gesprek opnieuw aangaan. Met maar 1 doel: Komen tot een goede en door leden van CNV Vakmensen gedragen cao. Denk alleen maar aan een 80-90-100 regeling welke we ook in deze cao willen onderbrengen. Dat betekent dat de wat oudere werknemer 80% kan gaan werken tegen 90% salaris (netto zelfs iets meer) en 100% pensioenopbouw. Deelname aan zo'n regeling is uiteraard op vrijwillige basis.
In veel cao's heeft CNV Vakmensen dit of iets vergelijkbaars al geregeld. Dat mag toch niet aan jouw neus voorbijgaan(!)

Voortgang:
We kunnen nu niet anders dan afwachten welke beslissing het bestuur van de NOVE neemt. Een eerste goed verlopen gesprek wil nog niet zeggen dat we aan de onderhandelingstafel kunnen plaatsnemen maar we zitten er positief in.
Het kan helpen als je in je eigen bedrijf/werkomgeving laat blijken hoe belangrijk een nieuwe cao is. Laat je werkgever horen wat je ervan vindt, dat CNV Vakmensen er klaar voor is maar ook dat een cao onderlinge concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegen gaat. Dat moet toch ook jouw werkgever aanspreken!

En natuurlijk is CNV Vakmensen gebaat bij veel leden, ook in deze branche. Want als je écht je stem wilt laten horen kan die alleen maar luider klinken als je met velen bent. Hieronder tref je een bon aan die gebruikt kan worden als je een collega lid maakt. We gaan er voor!

Vragen?
Misschien heb je over de inhoud van deze nieuwsbrief wat te vragen of wil je gewoon meer informatie hebben. Neem dan contact op met Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze branche. Bij voorkeur per email (a.kasper@cnvvakmensen.nl) maar telefonisch kan ook (06-13208402).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid