Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Beveiligers Schiphol gaan korter staan

CNV Beveiliging heeft deze week concrete afspraken gemaakt met Schiphol en de beveiligingsbedrijven over kortere statijden. Vanaf 1 september gaan beveiligers op de vertrekfilters 1,2 en 3 maximaal 120 minuten aaneengesloten staan. Tussen 6 juni en 1 september worden daarnaast twee pilots gestart.

Zoals je weet, is CNV Beveiliging in overleg over de uitkomsten van het TNO-rapport. De opdracht is om uiterlijk half juni de aanbevelingen van TNO om te zetten in concrete maatregelen. Afgelopen maandag overlegden wij hier voor de tweede keer over. Tijdens dat overleg zijn we het eens geworden over één van de aanbevelingen, namelijk het verkorten van de statijd naar 120 minuten op de vertrekfilters 1,2 en 3.

Nieuwe beveiligers nodig

Natuurlijk hadden ook wij liever afgesproken dat de statijden eerder zouden worden verkort, maar niet alleen gaan beveiligers korter aaneengesloten staan, ook zijn door deze maatregel veel meer (nieuwe) beveiligers nodig. Het werven, selecteren, screenen en opleiden kost nu eenmaal (veel) tijd; eerder zoveel nieuwe beveiligers inzetten lukt simpelweg niet.

Pilots

In de periode tussen 6 juni en 1 september worden 2 pilots gestart. Een pilot waarin onderzocht wordt wat de meest effectieve pauze is en een pilot waarin wordt beproefd welke maatregelen fysieke klachten kunnen voorkomen. TNO zal de pilots begeleiden en de effecten objectief meten. De uitkomsten van de pilots worden uiterlijk per 1 september meegenomen in de uiteindelijke afspraken.

Geef je mening

Op 8 juni praten we verder over de andere aanbevelingen, maar we wilden je nu al informeren over deze eerste afspraken. Uiteraard hebben leden altijd het laatste woord. Wij zijn tevreden over deze stappen. Wij hopen dat jij dat ook bent en we zijn daarom benieuwd wat jij van de gemaakte afspraken vindt. Je kunt je mening geven via deze link. Reageer vóór 5 juni.

Vragen?

In onze vorige Nieuwsbrief hebben we je verteld dat CNV Beveiliging altijd eerst in overleg tot afspraken probeert te komen waar alle beveiligers beter van worden. De afspraak dat beveiligers een maximale statijd van 120 minuten krijgen, hebben wij kunnen maken dankzij overleg. Op 8 juni praten we verder over andere onderwerpen uit het rapport. Natuurlijk houden we je op de hoogte. Heb je vragen of wil je iets kwijt? Stuur me een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid