Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

ANWB: aanvraag zomerverlof Alarmcentrale anders?

In de cao voor ANWB is bepaald dat jij als medewerker je verlof indient en dat ANWB 6 maanden voordat het zover is, aan je laat weten of je aanvraag is toegewezen. De collega’s van PHV hebben twee jaar geleden in meerderheid aangegeven de aanvragen op een andere manier te willen regelen.

ANWB wil dit nu ook voor de medewerkers van de Alarmcentrale in Assen. Wat wil jij? Hoe zou het er uit kunnen zien?

Iedereen vraagt voor een bepaalde datum - gedacht wordt nu aan 21 november (!) - verlof aan voor de maanden juli, augustus en september. De afdeling Planning en Traffic zal de vakantieplanning zo spoedig mogelijk proberen rond te krijgen. ANWB stelt dat medewerkers dan voor 1 januari 2017 te horen krijgen of hun verlofaanvraag is toegekend.
Zijn er periodes met teveel verlofaanvragen, dan gaat Planning en Traffic in overleg met medewerkers. Misschien wil je wel op een ander moment dan je hebt aangevraagd; zo kan het plaatje dan compleet worden gemaakt. Geprobeerd wordt om het passend te maken voor iedereen. Het voordeel van deze manier van werken is dat het waarschijnlijk gemakkelijker wordt om een passend plaatje te maken, omdat duidelijker is wat de wensen van iedereen zijn over de zomerperiode van 3 maanden.

Het aanvragen gebeurt verder op dezelfde manier als normaal. Maakt het je niet uit wanneer je verlof hebt, maar wil je bijvoorbeeld 3 weken in de zomerperiode, laat dat dan ook weten. Deze manier van verlof aanvragen wijkt af van de afspraken die in 2010 zijn gemaakt door ANWB en vakbonden. Op dit moment wordt er onderhandeld over een nieuwe cao, maar die is er nog niet.

Omdat de zomervakantieplanning er aan komt, willen we dit voorstel nu al aan je voorleggen. Laat vóór 9 november a.s. via deze link aan mij weten of je je kunt vinden in deze manier van verlof aanvragen of niet. Let op: dit geldt alléén voor onze leden die werken bij de ANWB Alarmcentrale; we vragen dus ook alleen aan hen om te reageren!

Denk ook alvast na over je vakantieplannen voor volgend jaar, want als jullie met deze regeling instemmen, wil ANWB graag voor 21 november weten wat die zijn. Wij vinden dat een ANWB je eigenlijk binnen een maand moet laten weten of het verlof is goedgekeurd of niet. Dat zullen we nog aankaarten bij ANWB en dat hoor je dan nog van ons.

Wij houden je op de hoogte. Volg ons ook op Facebook (CNVANWB) en Twitter (@cnvanwb).

Aletta Bulsink
bestuurder

M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid