Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Alles goed geregeld op jouw callcenter?

Met wie bel jij als je vragen over je cao hebt? Laat het ons weten!

Gesprek met werkgevers:  Cendris, Xerox, Teleperformance en Webhelp

Zoals jullie weten, probeert het CNV al enkele jaren om een nieuwe cao in jullie sector af te spreken. Helaas verzinnen de werkgevers elke keer weer een nieuw excuus om dit niet te willen. De meest recente ontwikkelingen zijn dat de werkgevers nu besloten hebben om alleen met Qlix te willen praten over een nieuwe cao. Hiermee zetten werkgevers (doelbewust?) CNV en FNV buitenspel. Hier zijn wij uiteraard niet blij mee. Om het daar niet bij te laten zitten, zijn we op 20 juli een gesprek aangegaan met de 4 grote callcenters die ook namens de WGC de cao-onderhandelingen voeren.

Dit gesprek was fijn en informatief, zeker als eerste kennismaking. Nu kennen we elkaar toch wat beter. Helaas waren de werkgevers niet bereid om ons ook bij de komende cao-onderhandelingen te betrekken. De redenen daarvoor zijn niet allemaal even duidelijk, maar het is voornamelijk 'oud zeer' wegens moeizame onderhandelingen in het verleden. Dat is natuurlijk moeilijk weg te nemen en uiteraard hebben zij daar zelf als werkgevers ook een rol in gespeeld. We gaan hier dus nog maar eens goed over nadenken. Wij willen graag meedenken over een nieuwe cao, maar dat lijkt moeilijk te gaan worden. Als jullie hier ideeën over hebben, dan horen we het graag.

Vul de enquête in!

Medewerkers van callcenters moeten het inmiddels dus al jaren doen zonder cao. Dat betekent dat je er lang niet altijd zeker van kunt zijn dat loon en andere arbeidsvoorwaarden op jouw callcenter goed geregeld zijn. En hoe zit het bijvoorbeeld met ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers?

Wij willen graag weten hoe dingen bij jou op het werk geregeld zijn. Wat speelt er op de werkvloer en wat vind je daarvan? Laat het ons weten door de speciale enquête voor callcentermedewerkers in te vullen.

Doe dat vandaag nog, zodat wij zo snel mogelijk in gesprek kunnen met jouw werkgever! Over de thema’s waar we veel reacties op krijgen willen we het gesprek zoeken met de hele sector. Cao of geen cao, wij gaan in gesprek met jullie werkgevers over de onderwerpen die jullie belangrijk vinden.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of je vindt het leuk om een keertje kennis te maken, laat het dan zeker weten. Je kunt Sandra Hendriks bereiken via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of via 06 - 105 39 520.

Lid worden?

En als we eenmaal in gesprek zijn, helpt het als onze achterban zo groot mogelijk is. Met hoe meer we zijn, hoe harder we met onze vuist op tafel kunnen slaan. Daarom loont het als zoveel mogelijk van je collega’s lid worden. Kijk op https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden.

Sandra Hendriks
bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 - 105 39 520
E.: s.hendriks@cnvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid