Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties op Schiphol, wat betekent dat voor jou?

De omstandigheden waaronder beveiligers op Schiphol werken, zijn een zorg van alle vakbonden. De invoering van centrale security in juni vorig jaar heeft niet geleid tot vermindering van de werkdruk.

De situatie in de wereld en de dreiging waarmee we te maken hebben, maken het werk van luchthavenbeveiligers des te belangrijker.

Ongeveer een maand geleden heeft TNO het langverwachte rapport over de statijden uitgebracht. Op 9 mei is het overleg tussen de vakbonden, de bedrijven en Schiphol (in een werkgroep) gestart over de aanbevelingen die in het rapport staan. De opdracht aan die werkgroep is dat er half juni een plan moet liggen waarin staat wat er wordt gedaan met de aanbevelingen. CNV Beveiliging is daarbij een actieve en betrokken gesprekspartner.

In de pers hebben we gelezen dat FNV Beveiliging een ultimatum heeft gestuurd aan Schiphol en aan de beveiligingsbedrijven op Schiphol. We hebben niet de tekst van het ultimatum dus wat er precies in staat, weten we niet. Wel hebben we begrepen dat er geëist wordt dat er uiterlijk a.s. zondag afspraken moeten liggen m.b.t. werkdruk en statijden. Liggen die er niet, dan wordt er mogelijk gestaakt.

Wat betekent dat voor jou?
CNV Beveiliging is niet betrokken bij het ultimatum. Wij houden ons aan de afspraak dat we proberen uiterlijk half juni tot afspraken te komen. Liggen die er dán niet, dan is de kans groot dat ook wij zullen overgaan tot het voeren van acties. Omdat we nog niet uitoverlegd zijn, is het nu te vroeg om al over te gaan tot acties (niet alleen omdat wij daar zo over denken, maar ook omdat het zo moet zijn dat er geen overleg meer mogelijk is; houd je je daar niet aan, dan bestaat de kans dat de rechter de actie verbiedt).

Eventuele acties nú worden door ons daarom niet ondersteund. Wij verstrekken dan ook geen stakingsuitkeringen. Je kunt niet verplicht worden om mee te doen met acties. Je bent geen stakingsbreker en het heeft ook niets te maken met niet solidair zijn. Wat je doet, is gewoon je werk. Je houdt je samen met CNV Beveiliging aan de gemaakte afspraken.
Wil je meer weten, wil je advies of wil je dat we langskomen, stuur een mail naar bestuurder Aletta Bulsink, a.bulsink@cnvvakmensen.nl of bel
06- 204 71 888.

We zullen proberen je steeds zoveel mogelijk ook te informeren via facebook en twitter (CNVBeveiliging)

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M: 06-20471888
16-1744/AB/sb




Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid