Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties noodzakelijk voor een nieuwe cao metaal techniek en metalektro

Er komen in het noorden een aantal stakingsdagen aan. Te beginnen in Groningen op vrijdag 5 juni a.s. Daarna volgt op 12 juni a.s. Emmen en omstreken en op 19 juni a.s. Leeuwarden en Noord – West Friesland.

Deze stakingsoproep is bedoeld voor de bedrijven die worden opgeroepen te staken in Hoogezand en stad Groningen e.o. Voor de leden werkzaam bij Stork, Imtech en Cofely stellen we voor dat zij een keus maken deel te nemen aan de staking of in Hoogezand, Emmen of Leeuwarden.

WANNEER : vrijdag 5 juni 2015
WAAR : Hotel Faber, Meint Veningastraat 123, 9601 KE Hoogezand
TIJD : van 7.00 uur tot 11.00 uur (met sprekers en muziek)

Regionale stakingsoproep

We roepen alle werknemers in de Metaal & Techniek (Kleinmetaal) en Metalektro (Grootmetaal) op om vrijdag 5 juni a.s. het werk neer te leggen. De staking begint vrijdagochtend 5 juni om 6.00 uur en duurt tot zaterdagochtend  6 juni 6.00 uur. 

Doe massaal mee en zeg NEE tegen de afbraakvoorstellen van de werkgevers. We vechten voor een sector die investeert in zijn mensen. Waarin werknemers en vakmanschap respect krijgen en niet alleen worden gezien als kostenpost. Want werknemers zijn geen machines die je zomaar aan en uit kunt zetten! 
Hieronder lees je de belangrijkste breekpunten.

Staken

We roepen de werknemers op om nu in staking te komen. Werkgevers hebben het overleg beëindigd door een onmogelijk eindbod op tafel te leggen. Tevens hebben de werkgeversorganisaties en directies van bedrijven niet gereageerd op de ultimatums van de vakbonden. In Nederland is er een recht op staken. Als lid van een vakbond krijg je een stakingsuitkering. Neem je lidmaatschapspas dus mee. Als je vóór of op 5 juni a.s. lid wordt, dan ontvang je ook de stakingsuitkering.

Bel het actiecentrum voor vragen en informatie:
CNV Vakmensen 0512-583470 of 06-51602029

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid