jubileum cnv vakmensen
Al 125 jaar een beweging van vakmensen
CNV Vakmensen viert feest!
125 jaar

Tijd voor vernieuwde visie

In 2016 fuseerden CNV Dienstenbond en CNV Vakmensen tot één vakbond. Met deze fusie ontstond een nieuwe vereniging die vroeg om een nieuwe en eigentijdse visie.

Ontwikkeling

Die visie werd tijdens het congres in april 2016 aan de (kader)leden gepresenteerd. In het kort: we zijn een bond voor iedereen. De nadruk ligt op de ontwikkeling van werknemers. Bovendien zijn we zichtbaar op de werkvloer en op zo veel mogelijk andere plekken waar we medewerkers kunnen ontmoeten. En: we zijn een beweging van leden die verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf en voor elkaar.

In gesprek

Maar in die tijd veranderde de wereld om ons heen ook snel. En wij veranderen mee. 2019, ons jubileumjaar, is daarom hét moment de bestaande visie te updaten en aan te scherpen. Een vernieuwde visie ontstaat natuurlijk niet zomaar. We willen daartoe komen door komende maanden in gesprek te gaan met externe deskundigen, leden en collega’s. Samen willen we komen tot een vernieuwde zienswijze die past bij onze huidige moderne beweging.

Meedenken?

Wil jij ook meedenken of zijn er bepaalde aspecten waarvan jij vindt dat ze absoluut niet over het hoofd mogen worden gezien? Zoek dan contact met de CNV-bestuurder die actief is in jouw bedrijf of sector. Weet je niet wie dat is, dan kun je ook een e-mail sturen naar Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen: p.fortuin@cnvvakmensen.nl. Tijdens het jubileumcongres [link naar congres] in november 2019 presenteert CNV Vakmensen zijn nieuwe, breedgedragen visie aan de leden en andere stakeholders.

Meer weten over de huidige visie?

Ons huidige visieprogramma lees je hier >

 

vacature vakbondsbestuurder