jubileum cnv vakmensen
Al 125 jaar een beweging van vakmensen
CNV Vakmensen viert feest!
125 jaar

Green Bangla maakt Bengaalse vrouwen weerbaar

In Bangladesh hebben vrouwelijke werknemers bijna geen rechten. Vakbeweging Green Bangla komt voor ze op. CNV Vakmensen steunt deze bond en wil helpen Bengaalse vrouwen weerbaar te maken.

Green Bangla zet zich in voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld en met ongewenste intimiteiten op hun werk, vaak in de textielfabrieken. De bond, met 90 procent vrouwelijke leden, traint ze zelfstandig te worden zodat ze na hun werkzame jaren in de fabriek (als zij niet meer ‘rendabel’ genoeg zijn) in hun eigen inkomen kunnen voorzien.

Netwerk

Green Bangla ambieert bovendien een sterke vakcentrale om actief te worden op breder sociaal economisch terrein. De beweging wil zich door het hele land lokaal gaan organiseren. Daar is een netwerk van kleine kantoortjes voor nodig, bijvoorbeeld om lokaal aan belangenbehartiging te doen. Of om op locatie (veiligheids)trainingen te geven.

Plicht

Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen: ‘Het is mooi dat we als CNV in de afgelopen 125 jaar veel voor Nederlandse werknemers konden betekenen. Maar het is ook onze plicht verder te kijken. Naar landen waar werknemers nog worden onderdrukt en misbruikt, zoals in Bangladesh. Daarom willen we Green Bangla steunen en versterken, zodat zij de onafhankelijkheid van een groep zeer kwetsbare vrouwen kunnen bevorderen.’

Help mee!

Help mee Bengaalse vrouwen weerbaar te maken. Als ieder lid één euro geeft, is de begroting voor een jaar rond. Stort jouw bijdrage op NL24 RABO 0334 4819 10 t.n.v. CNV Vakmensen inzake Goede doelen onder vermelding van Green Bangla. Namens de vrouwen in Bangladesh: hartelijk dank!