Teleurstellende reactie werkgevers cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf

Op maandag 28 november heeft de tweede onderhandeling voor een nieuwe cao plaats gevonden. De reactie van de werkgevers is teleurstellend. De werkgevers bleven bij hun loonbod maar willen niet mee in onze voorstellen.

Loonvoorstel

Het tweede cao-overleg met de werkgevers in de kaas is teleurstellend verlopen. Onze voorstellen werden afgewezen. Wij zien weinig in de voorstellen van werkgevers. Het zal dus moeilijk worden om elkaar te vinden. Wij gaan tijdens de volgende onderhandeling op 15 december toch een poging wagen.

Werkgevers hebben hun eerste loonvoorstel aangepast. Naast de eerder voorgestelde 3,75% per 1 januari stelden werkgevers nu voor om ook de maximumsalarissen van de loonschalen te verhogen met 0,5%. De eerder voorgestelde €500,- bruto (bij een fulltime dienstverband) gaat verdeeld worden over 5 maanden.

Toeslag werken op zondag

Werkgevers blijven vasthouden aan het verlagen van de toeslag voor het werken op zondag (van 120% naar 100%). Ook het op vrijwillige basis meer uren kunnen werken dan 36 uur is voor werkgevers belangrijk. Werkgevers willen zelf kunnen bepalen wie wel en wie niet.

Verlies aan koopkracht

Als het gaat om het loon staat voor ons vast dat de geboden loonsverhoging volstrekt onvoldoende is. Deze geboden verhoging gaat voor werknemers tot een fors verlies aan koopkracht leiden.
Wat ons betreft is dat onacceptabel.

Blijven werkgevers hieraan vasthouden dan roepen wij jullie op om dit niet te accepteren. Dit betekent dat we in actie zullen moeten komen.

Zover is het nog niet. Na 15 december laten wij jullie weten hoe het overleg verlopen is.

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:

Cao Partikuliere Kaaspakhuisbedrijf | CNV Vakmensen

 

Henk Jongsma
Bestuurder zuivel
E h.jongsma@cnvvakmensen.nl
M 06 2238 3073