Stakingsoproep voor leden bij FrieslandCampina in Borculo

Wij roepen alle leden bij FrieslandCampina in Borculo op om maandagmorgen 8 mei vanaf 06.00 uur voor de ochtenddienst het werk neer te leggen. Dit betekent dat er tot maandagmiddag 14.00 uur wordt gestaakt.

Leden die niet in de 5 ploegendienst werken, roepen we ook op om maandag 8 mei de hele dag te staken.

Wat verwachten we van je?

  • Wanneer je ochtenddienst hebt op maandag 8 mei ga je niet naar het bedrijf.
  • We vragen we je om maandag 8 mei om 10.00 uur samen te komen op de P-plaats van Formula, daar volgen nadere instructies.
  • Ben je op 8 mei volgens rooster vrij en steun je de staking? Dan vragen we je om ook om 10.00 uur aanwezig te zijn op de P-plaats van Formula.
  • Werk je niet in de 5 ploegendienst, kom dan ook om 10.00 uur naar P-plaats van Formula.

Inschrijven als staker

CNV-leden kunnen zich maandag 8 mei tussen 11.00 uur en 13.00 uur met een stakingsformulier melden bij Muziekcentrum Borculo, Haarloseweg 7 in Borculo. Stakers ontvangen van de bonden een stakingsuitkering. De stakingsuitkering bedraagt 70 euro netto per dag. Vanaf de 6e dag staken wordt dit netto 94 euro per dag.

Waarom staken we?

Wij geloven dat een hoger loonbod erin zit. Nu we zijn uit onderhandeld is actievoeren onze enige optie. Het is belangrijk dat we hier succesvol in zijn. Niet alleen voor de huidige cao, maar ook voor toekomstige cao’s. Met het oog op nieuwe ontwikkelingen in de landbouwsector is een stevige onderhandelingspositie van groot belang. De komende weken zullen daarvoor bepalend zijn.

Gevolgen van de staking

Jouw werkgever is geïnformeerd, zodat die maatregelen kan treffen die nodig zijn voor de veiligheid, het inlichten van leveranciers, eventuele buitenfirma’s en het voorkomen van productbederf.

Ben je nog geen vakbondslid, maar wil je wel meestaken?

Collega’s die geen lid zijn en willen staken, kunnen maandag 8 mei ook naar Muziekcentrum Borculo komen en daar lid worden. Ze krijgen dan direct een stakingsuitkering over de gestaakte dag. De registratie van stakers is tussen 11.00 en 13.00 uur.

We rekenen op jullie deelname. Dank alvast daarvoor, ook namens de kaderleden in het actiecomité!

Meer informatie

Alle informatie is ook te vinden op op onze cao-pagina: www.cnvvakmensen.nl/zuivel.  

Nog geen lid? Meld je zo snel mogelijk aan via www.cnvvakmensen.nl/lidworden. Samen staan we sterk.

Vragen?

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid binnen jouw bedrijf.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error