Principeakkoord cao Partikulier Kaaspakhuisbedrijf

Half mei is een principeakkoord overeengekomen voor een nieuwe cao in het kaaspakhuisbedrijf. De looptijd van deze cao is van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020.

In hoofdlijnen ziet het resultaat er als volgt uit:
Een structurele loonsverhoging van 2,5 % per 1 juli 2019
Een eenmalige uitkering in juli 2019 van € 350,- bruto, parttimers naar rato
Per 1 juli 2020 een structurele loonsverhoging van 2,75%
Per 1 januari 2020 zal er 0,5% extra beschikbaar komen ter verbetering van de pensioenregeling

Duurzame Inzetbaarheid
Er komt een pilot om na te gaan of op basis van de bestaande cao-afspraken binnen de bedrijven efficiënter en gezonder ingeroosterd kan worden.

Herschrijven
De herschreven teksten om de cao beter leesbaar te maken zijn opgeleverd door de werkgroep en zullen gebruikt worden voor de nieuwe cao.

Pensioen
Bovenstaande afspraken gelden alleen als de overstap van het huidige pensioenfonds AVH naar het pensioenfonds Pensioenfonds Grafische Bedrijven (PGB) doorgaat en de optie naar het pensioenfonds Landbouw komt te vervallen.
Op dit moment is daar nog steeds geen overeenstemming over tussen partijen. Mocht deze overeenstemming onverhoopt niet mogelijk blijken en daardoor het hele principeakkoord niet uitgevoerd kan worden, hoort u dat natuurlijk van ons.

Acceptabel resultaat
CNV Vakmensen vindt het een acceptabel resultaat. Zeker gezien het in april eerder gedane eindbod van de werkgevers die jullie in april van ons ontvingen. Het is een aanmerkelijke verbetering.

Je kunt tot en met 31 mei 2019 uw stem uitbrengen over het principeakkoord. Dat kun je doen door het stemformulier te mailen naar l.bons@cnvvakmensen.nl. Per post is ook mogelijk. Stuur het bijgevoegde stemformulier ingevuld retour naar het genoemde postadres.

Leo Bons
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 92
E: l.bons@cnvvakmensen.nl

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.

Downloads