Onderhandelingsresultaat voor de cao Zuivel, leden kunnen stemmen

Na de stakingen van de afgelopen weken zijn wij afgelopen maandag opnieuw met de werkgevers in de zuivel in gesprek gegaan. We hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao.

Dit onderhandelingsresultaat is afgelopen dinsdag positief aan de cao-commissie voorgelegd. De cao-commissie heeft unaniem positief gereageerd op het resultaat. Daarom leggen we het ook positief aan je voor.

Hoe ziet het cao-resultaat eruit?

Het gaat om een cao van 15 maanden (van 1 januari 2023 tot 1 april 2024). Gedurende die periode stijgen de lonen met in totaal 11,65%, als volgt:
  • 8% per 1-1-2023 (dus met terugwerkende kracht!)
  • 2,65% per 1-1-2024
  • 1% per 1-1-2024 (ter compensatie van het vervallen van het DI-budget)
Het DI-budget vervalt per 1-1-2024. Het restant van het DI- budget wordt uitbetaald. De HP-ers ontvangen de 1% vanuit het DI-budget als persoonlijke toeslag of in hun eindejaarsuitkering. 

Verder wordt de RVU-regeling verbeterd en gaat de consignatievergoeding omhoog.

Leden kunnen stemmen

In de bijlage vind je het complete onderhandelingsresultaat. We leggen dit positief aan je voor. Tot uiterlijk 31 mei kun je je stem uitbrengen. Je ontvangt hierover nog een aparte nieuwsbrief.

Staken loont!

Wij zijn ervan overtuigd dat de stakingen van de afgelopen weken hebben bijgedragen aan dit resultaat en aan onze positie aan de onderhandelingstafel. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen: bedankt voor je inzet! 

Vragen of opmerkingen?

We houden je op de hoogte over het vervolg. Alle informatie is ook te vinden op de cao-pagina. Daar kun je ook reageren en je vragen stellen.

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 22 38 30 73
E h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error