Leden stemmen over eindbod cao Zuivel

Afgelopen vrijdag hebben we geen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao Zuivel. De werkgevers hebben een eindbod gedaan.

De leden van de cao-commissie hebben vandaag besloten dat we het eindbod negatief voorleggen aan de leden. Het loonbod staat te ver af van wat wij vragen. Een loonstijging van 6% is onvoldoende om het koopkracht verlies van 2022 te compenseren.

Wat bieden de werkgevers

  • 6% loon per 1-1-2023;
  • € 600,- bruto éénmalig naar rato van het dienstverband;
  • Medwewerkers HP ontvangen dit percentage en bedrag ook als de werkgever geen eigen regeling op bedrijfsniveau heeft;
  • Verruiming RVU-regeling. Ook als je 45 jaar in de Zuivel sector hebt gewerkt kom je hiervoor in aanmerking. Dit was 45 jaar bij je huidige werkgever. Je moet dit wel zelf kunnen aantonen;
  • Voortzetting fiscaal verrekenen vakbondcontributie;
  • Voortzetting werkgeversbijdrage aan de bonden.

Overige punten uit het eindbod in het belang van de werkgevers

  • Uitbreiding arbeidsduur tot maximaal 40 uur;
  • Arbeidsmarkttoeslag voor de functie Besturingstechnicus.

Zie bijlage voor de beschrijving van het hele eindbod.

Breng je stem uit

De werkgevers hebben een eindbod gedaan. Dit betekent dat we zijn uit-onderhandeld. Het eindbod staat te ver af van de inzet die wij hebben gedaan. Hierdoor leggen wij het eindbod met een negatief stemadvies voor aan de leden.

Stemmen

Klik HIER om te stemmen en breng uiterlijk woensdag 1 februari je stem uit.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld zuivel in. Je komt nu op de cao-pagina zuivel waar deze nieuwsbrief ook te vinden is. Klik vervolgens op de digitale versie van deze nieuwsbrief; daarin staat de link om te stemmen en je dus via deze wijze je stem uit kunt brengen. 

En daarna?

Als een meerderheid van de leden tegen het eindbod stemt zullen we in actie moeten komen. Hiervoor gaan wij dan ledenbijeenkomsten organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten vragen we de leden in actie te komen.

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid binnen jouw bedrijf. Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina. Hier kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. 

Namens de leden van de cao-commissie,

Henk Jongsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2238 3073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error