Eerste ronde cao onderhandelingen Hochwald

Gisteren heeft het eerste cao overleg plaats gevonden. Tijdens het overleg hebben we als partijen stil gestaan de bij economische ontwikkelingen zoals die zich momenteel voltrekken als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Oorlog

Hierbij ons realiserend dat de oorlog zelf vreselijk is en dan in de eerste plaats voor de mensen in Oekraïne. Het is hartverscheurend wat zich daar aan het voltrekken is. Het is te hopen dat er snel een einde komt aan deze grove schending van de mensenrechten aldaar.

De cao

In het licht van wat zich in de Oekraïne aan het voltrekken is voelt het toch wat ongemakkelijk om het dan weer ‘gewoon’ te hebben over de cao Hochwald en de wensen tot verbetering die we hebben.

Toch zijn we gaan praten over de wederzijde cao voorstellen. We hebben de onze toegelicht, gestelde vragen beantwoord alsmede antwoord gekregen op onze vragen. Over en weer zijn voorstellen gedaan om te kijken of we elkaar kunnen vinden. Dat is nog niet gelukt dus gaan we verder op 6 april. Onze inschatting is dat 6 april duidelijk zal worden of we elkaar weten te vinden.

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Met groet,

Henk Jongsma, CNV Vakmensen

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error