CAO overleg NIZO

Vorige week donderdag heb ik met Gaby Vreeken en Loek Nederstigt CAO overleg gehad.

In dat overleg is mij een update gegeven over de huidige stand van zaken binnen NIZO. Dat is er wederom eentje die zorgelijk is. In het overleg is mij ook aangegeven dat NIZO nu niet over wil gaan tot het afspreken van een CAO. Zij willen dit pas per 1-1-2024. Ik wil uiteraard graag onderhandelen, want ik vind dat jullie ook recht hebben op een CAO die past bij de huidige tijden, alleen voor dat gesprek moeten er wel 2 partijen zijn en op dit moment is NIZO daar niet toe in staat. Ook is een cao afspreken voor langere tijd nu niet erg zinvol omdat er er weinig te onderhandelen zal zijn. Dan is het verstandiger om even de komende periode af te wachten.
Ik heb begrepen dat er in een sessie ook aan jullie is toegelicht wat de huidige situatie is bij NIZO en dus helemaal op de hoogte zijn. 

Ik hoor graag wat jullie vinden van deze situatie want uiteindelijk bepaal niet ik, maar samen met jullie als leden, de richting die we op gaan. Begin oktober zal ik een fysieke sessie voor leden van CNV organiseren om daarin te bepalen hoe we het gesprek zullen aangaan met NIZO.

Ik houd jullie op de hoogte en hoor heel graag hoe jullie erin staan.

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Heb je vragen of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error