Reorganisatie Spec. Nutrition FrieslandCampina Beilen

Ongetwijfeld heb je er al iets van gehoord. FrieslandCampina gaat binnen binnen de business group Spec. Nutrition in Beilen reorganiseren. Op dit moment behandelt de OR de adviesaanvraag.

Adviesaanvraag

In de adviesaanvraag staat het voorgenomen besluit van FrieslandCampina beschreven. Als de OR advies heeft gegeven, kan FrieslandCampina een definitief besluit nemen en hier uitvoering aan geven.

Reorganisatie

Bij de reorganisatie zoals FrieslandCampina deze wil gaan uitvoeren zullen 34 arbeidsplaatsen vervallen. Hieronder vallen ook functies die nu door uitzendkrachten worden ingevuld, tijdelijke contracten en vacatures die niet zijn ingevuld. 16 medewerkers met een vast contract zullen hun baan verliezen en vallen hiermee onder het sociaal plan.

Sociaal plan

Daarnaast ontstaan er 14 nieuwe vacatures. De 16 medewerkers waarvan hun functie vervalt, worden herplaatsingskandidaat en kunnen gebruik maken van het mobiliteitscentrum. Dit betekent dat zij ondersteuning krijgen en er binnen FrieslandCampina gekeken zal worden of er een passende functie beschikbaar is. In het Sociaal Plan staat beschreven wat een passende functie is.

Als duidelijk is dat er binnen de herplaatsingstermijn geen passende functie beschikbaar is dan zal de arbeidsovereenkomst worden beëindigd.

Als bijlage stuur ik de tekst van het Sociaal Plan mee. Als je vragen hebt kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Mede namens Eric Hartman en Arie Reyneveld,

Henk Jongsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Downloads