Nog geen nieuwe cao Zuivel

We hadden gehoopt voor het nieuwe jaar een cao te kunnen afsluiten. Helaas, dat is niet gelukt.

Werkgevers hebben tijd nodig om een aantal voorstellen van de bonden m.b.t. het thema Tijd goed te kunnen beoordelen. Daarnaast zullen wij op voorstellen reageren die werkgevers hebben gedaan m.b.t. een arbeidsmarkttoeslag en meer werken dan 36 uur. Dit doen we voor het volgende overleg zodat werkgevers dan een totaal bod kunnen doen.

Het volgende overleg is gepland op vrijdag 20 januari 2023.

Loonstijging met terugwerkende kracht

We hebben afgesproken dat de uiteindelijke structurele loonstijging die we voor 2023 overeenkomen, sowieso per 1 januari 2023 ingaat. Dus met terugwerkende kracht. Zo is er geen nadeel voor werknemers wanneer we de afspraken na 1 januari 2023 maken.

Voorstellen thema tijd

De bonden hebben voorstellen gedaan voor een aantal tijdgerelateerde onderwerpen. Dit zijn: roostervrije dagen die op dezelfde dag vallen als een feestdag, overdrachtstijd en consignatie.

Voorstellen arbeidsmarkttoeslag en meer werken dan 36 uur

Werkgevers hebben een voorstel gedaan voor een arbeidsmarkttoeslag. Dit is een tijdelijke toeslag die nieuwe en bestaande werknemers in specifieke functies zouden kunnen ontvangen bovenop hun maandelijkse salaris. Het doel is om de functie concurrerend te maken op de arbeidsmarkt. Ook hebben de werkgevers een voorstel gedaan om het mogelijk te maken om meer te werken dan 36 uur, wanneer de werknemer en werkgever dat allebei willen.

Volgend overleg

Vrijdag 20 januari praten we verder en z.s.m. daarna zullen we je informeren.

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op of met het kaderlid binnen jouw bedrijf. Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina. Ook hier kun je vragen stellen en het cao-traject volgen en reageren. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Namens de leden van de cao commissie,

Henk Jongsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2238 3073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error