Al het nieuws

Herhaalde oproep om te gaan stemmen eindbod Qlip, Zutphen

Enige tijd geleden ontvingen jullie van mij een Nieuwsbrief met als bijlage het eindbod van jullie werkgever. Om een goed beeld te krijgen wat er leeft onder de leden heb ik nog te weinig stemmen ontvangen, vandaar deze herhaalde oproep. Stemt u voor of tegen het eindbod van uw werkgever, Qlip? Dat moeten wij weten als onderdeel van het democratisch proces bij uw vakbond.CNV Vakmensen.

Het eindbod van jullie directie is bekend, en gaat hier (nogmaals) bijgevoegd als Bijlage Pdf. De inhoud spreek voor zich.

In het kort komt het erop neer dat jullie werkgever een paar zeer beperkte zaken als eindbod neerlegt:
1. Looptijd van de nieuwe cao met twee jaar verlengen;
2. Cao-loonsverhoging van 1,25% per 1.1.2021 en  1,0% per 1.1.2022
3. Heraalde voorkeur voor pensioenregeling met een "beschikbare premie"
4. Aanvullende voorwaarden (beperking) voor het bij-kopen van verlof.

Zoals jullie kunnen zien staat dit erg ver af van de ambitie die vakbonden in het overleg hebben neergelegd als voorstel.

Ik sloot de laatste Nieuwsbrief af met deze passage:

Wij vinden het, bij de door de werkgever voorgestelde loonsverhogingen, erg onlogisch om een CAO af te sluiten met een looptijd van 2 jaar. Een 1 jarige CAO ligt natuurlijk veel meer voor de hand dan een 2 jarige CAO met een loonsverhoging van (slechts) 1% in dat 2e jaar. In geval van een 1 jarige CAO kan eind dit jaar gekeken worden ‘hoe de vlag er dan bij hangt’.

Het is nu aan jullie om ons te laten weten wat jullie van dit eindbod vinden. Wij adviseren jullie om dit eindbod af te wijzen. 

Maar de keuze is natuurlijk aan jullie, de leden van CNV Vakmensen. Jullie kunnen ons per mail laten weten of jullie onze afwijzing van het eindbod steunen of dat jullie akkoord willen / kunnen gaan met het eindbod van de directie. Je kunt je stem per mail uitbrengen tot vrijdag 12 maart 2021.

Dat kan naar: g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Downloads