Stemming tweede eindbod Hochwald

Vorige week heb je een nieuwsbrief ontvangen over het tweede eindbod wat Hochwald heeft gedaan en de uitleg van de bonden daarbij.
Als het gaat om de CAO onderhandelingen en de tekst en uitleg van de directie hebben wij aangegeven hoe we wat ons betreft verder moeten gaan. Voor ons als jullie vertegenwoordigers is het belangrijk om te weten wat jullie vinden.

Dus aan een ieder die nog niet heeft gestemd: doe dat alsjeblieft.

We willen ook nog kort stilstaan waarom we wat ons betreft verder moeten op de manier zoals aangegeven. Dit omdat we in een bijzondere positie terecht zijn gekomen.

In één van de reacties werd aangegeven “dat het vaak zo is dat voordat het CAO spel begint het altijd vreselijk slecht gaat met het bedrijf. Is dat ook nu zo of staat het bestaansrecht van het bedrijf echt op het spel?”.

Wij hebben op dit moment het antwoord op deze vraag niet. Vandaar dat we in gesprek willen om te kijken hoe het echt zit. Ook bij ons komt natuurlijk de vraag op of de directie de ultieme kaart speelt in de hoop dat daarmee de werknemers zich gaan neerleggen bij het door hen gedane 2e eindbod.  Mocht dat werkelijk zo zijn dan deugt dat natuurlijk voor geen meter.  In de wetenschap dat het verlies van werk één van de meest traumatische ervaringen is voor werknemers hoor je dit niet te doen. Misbruik maken van de loonafhankelijkheid van werknemers moet ferm tegemoet getreden worden.

We gaan er vanuit dat de directie geen misbruik probeert te maken van deze loonafhankelijkheid. We willen daarom weten waarom richting ons en werknemers niet eerder melding is gemaakt van de voorbereiding van de Duitse zusterbedrijven om SCM te maken. We willen weten welke plannen er liggen en we willen in gesprek over de gevolgen van deze plannen. We willen ook afspraken maken over ‘wat te doen aan deze gevolgen’.

Dit alles laat onverlet dat we ook goede afspraken willen maken over de nieuwe CAO. Het kan niet zo zijn dat het verschil van mening dat we met de directie hebben over die nieuwe CAO niet overbrugbaar is op een wijze die recht doet aan beide partijen.

Dus nogmaals, laat weten wat van je vindt zodat wij jullie goed kunnen vertegenwoordigen.

Stuur je reactie voor vrijdag 16oktober a.s. naar onderstaand mailadres.

Maak met onderstaande aanmeldingsbon je collega lid. Samen staan we sterk.

Met vriendelijke groet,
namens de onderhandelingsdelegatie,

Henk Jongsma,
Bestuurder CNV Vakmensen,
h.jongsma@cnvakmensen.nl