Wat wil jij veranderen aan de cao Marfo?

Op 31 maart loopt de huidige cao Marfo af. Dat betekent dat we van jou willen weten wat er verbeterd kan worden aan de cao. Gezien de gestegen prijzen zal koopkrachtreparatie een zeer belangrijk gespreksonderwerp met de werkgever zijn. Maar de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen (Arnold Bos en Marten Jukema) hoort graag als er ook andere zaken binnen Marfo zijn die wat jou betreft verbeterd kunnen worden.

Nieuwe cao tekst

De vorige cao kwam in maart 2022 na een, door jullie goedgekeurd, eindbod van de werkgever tot stand. In de afgelopen periode is hard gewerkt om de afspraken in de cao teksten op te nemen. Daarnaast zijn de teksten sowieso aangepakt en makkelijk leesbaar geworden. Op onze cao-pagina Cao Marfo | CNV Vakmensen kan je (zeer binnenkort) de nieuwste teksten vinden. Je kunt hier ook je mening geven of een vraag stellen over de cao.

Onderhandelingen van start

Met Marfo is afgesproken om op maandag 27 maart en dinsdag 11 april over de cao te spreken.

Inhoud onderhandelingen

Vanzelfsprekend zullen onze gesprekken vooral gaan over de inflatie en de gevolgen daarvan in ieders portemonnee. We willen een stevige loonsverhoging voor jullie afspreken. Daarnaast willen we in gesprek over de huidige winstdelingsregeling. Ook zijn er wellicht mogelijkheden om te komen tot een betere reiskostenvergoeding.

Belang vakbond CNV Vakmensen

Zonder leden is er geen vakbond en ook geen cao. Bij Marfo zijn er niet heel veel vakbondsleden. Dat moet veranderen. Je collega kan nu voor een relatief laag bedrag van € 20,23 voor het eerste half jaar lid worden. Dit is inclusief de volledige rechtsbijstandsverzekering. Laat deze kans niet voorbij gaan. Samen staan we veel sterker! Ga naar Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen

Vragen en/of opmerkingen?

Je collega en CNV Vakmensen kaderlid Arnold Bos en ondergetekende zijn graag beschikbaar om deze te beantwoorden en je kunt ze ook stellen op de cao-pagina of meteen onder dit bericht.
Mijn naam is Marten Jukema, al jarenlang vakbondsbestuurder, en nieuw aan de cao tafel bij Marfo. Ik hoop op een prettige samenwerking met jullie.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error