Vakbonden en CCEP bereiken een onderhandelingsresultaat

Dinsdag 21 maart hebben de bonden en jullie werkgever Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) opnieuw onderhandeld over de nieuwe cao. Dit nadat jullie het eindbod van jullie werkgever hadden afgewezen. Na zware onderhandelingen zijn wij uiteindelijk tot een onderhandelingsresultaat gekomen. De belangrijkste verbetering is dat alle cao medewerkers 3% en €175,- krijgen in plaats van het eerdere eindbod van 3% en €125,-.

Verloop onderhandelingen

We hebben eerst besproken waarom jullie het eindbod hebben afgewezen. Jullie vonden het loonbod te laag en jullie willen goed en op tijd geïnformeerd worden over dingen zoals de bonusregeling. Daarbij willen jullie een heldere vergoeding krijgen voor het volgen van opleidingen tijdens roostervrij en vinden jullie het noodzakelijk dat er een zogenaamde 80-90-100 regeling komt. Jullie hebben aangegeven hiervoor als het nodig is in actie te willen komen. CCEP heeft gezegd te begrijpen dat jullie deze veranderingen wensen en willen niet dat er acties komen.
Daarmee vonden wij dat we in onderhandeling konden gaan en hebben we uiteindelijk samen een onderhandelingsresultaat bereikt. In het onderhandelingsresultaat zijn volgens ons bovenstaande punten ingevuld.

Het onderhandelingsresultaat in het kort met de verbeteringen

  • Looptijd is 1 jaar: te weten van 1 januari 2023 tot 31 december 2023.
  • Loonsverhoging: een initiële salarisverhoging van 3%, aangevuld met een initiële verhoging van € 175,-- bruto per maand, ingaande op 1 april 2023. Met de aanpassing van de salarissen zullen ook de salarisschalen worden aangepast met dit percentage en nominale bedrag.
    De uitwerking van dit loonbod, op het door CCEP betaalde gemiddelde salaris per functieschaal is:
  % + € verhoging Totaal cao-verhoging gemiddeld in % Totaal cao-verhoging gemiddeld in €
2 3.00% + €175 9,6% 255
3 3.00% + €175 8,9% 264
4 3.00% + €175 8,7% 268
5 3.00% + €175 8,1% 278
6 3.00% + €175 7,7% 286
7 3.00% + €175 7,5% 292
8 3.00% + €175 6,8% 314

Het uiteindelijke percentage varieert afhankelijk van wat je daadwerkelijk verdient. Als onderdeel van de overeengekomen loonaanpassing zal de wijze waarop de bonus wordt berekend als volgt worden aangepast:

% budget Hoogte bonus
Gerealiseerde Operating Profit 100% of lager 3% gegarandeerd
Gerealiseerde Operating Profit tussen 100% en 103% 3% gegarandeerd plus 0-3% naar rato de gerealiseerde Operating Profit
Gerealiseerde Operating Profit 103% of meer 6%
  • Cursusdagen: voor medewerkers werkzaam in ploegendienst, die op verzoek van de werkgever een opleiding volgen op hun roostervrije dag (intern of extern) ontvangen hiervoor voortaan de overwerk vergoeding.
  • Generatieregeling en werkroosters: de bestaande generatieregeling en werkroosters worden gehandhaafd. Daarnaast is er afgesproken om de komende maanden in samenwerking met CCEP te kijken of een andere invulling van de generatieregeling (in de vorm van een zogenaamde 80-90-100 regeling) gegeven de bestaande werkroosters mogelijk en wenselijk is.
  • CCEP snapt wat wordt aangegeven over de communicatie en belooft dit voortaan beter te doen.
  • Alle andere afspraken blijven zoals ze zijn.
Het volledige onderhandelingsresultaat is opgenomen in de bijlage. Neem de tijd en lees deze rustig door.

Leden informatie bijeenkomsten en stemmen

Wij hebben besloten om het onderhandelingsresultaat aan jullie toe te komen lichten tijdens leden informatiebijeenkomsten:

Donderdag 30 maart

Sessie 1 van 14.00 uur tot 15.00 uur
Sessie 2 van 15.00 uur tot 16.00 uur
Sessie 3 van 22.00 uur tot 23.00 uur
Kantine locatie Dongen

We hebben besloten om daarna de stemming schriftelijk te doen. Hiervoor ontvang je via je eigen vakbond nadere informatie nadat de informatiebijeenkomsten zijn gehouden.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. << Ga naar jouw cao-pagina >>
Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kan je niet op de link klikken. Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ Coca Cola in het zoekveld. 

Langs deze weg doe ik ook een oproep aan je om collega’s, die niet georganiseerd zijn, te vragen lid te worden van CNV Vakmensen. Hoe meer CNV-leden, hoe meer kracht ik kan gebruiken tijdens de onderhandelingen over jullie arbeidsvoorwaarden én arbeidsomstandigheden. Ga naar onze websitepagina www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error