Unilever legt ultimatum naast zich neer

CNV Vakmensen en FNV hebben vorige week vrijdag een ultimatum gestuurd; met dit ultimatum hebben we Unilever de tijd gegeven om tot 14 november 12.00 uur in te gaan op onze eisen. Dat is niet gebeurd. Daarom staat het ons nu vrij om actie te voeren om Unilever te bewegen met een beter voorstel te komen. We hebben inmiddels ook een actiecomité gevormd. Deze willen we uitbreiden; dus meld je aan als je mee wilt denken!

Wat gaan we doen?

We gaan de komende periode verschillende acties organiseren. Dat doen we samen met het actiecomité. Zodra een actie gepland is, communiceren we dat zo snel als mogelijk met jou en de andere leden. Acties worden niet ver van tevoren gepland omdat de onvoorspelbaarheid van acties de kans op succes vergroten.
Acties worden gevoerd onder de verantwoordelijkheid van de bonden, daarmee ben jij beschermd.

Een dag van tevoren per mail melden dat je deel gaat nemen aan acties? Helemaal niet nodig.

Unilever heeft op 13 november een bericht geplaatst waarin staat dat werknemers die actie willen voeren dat een dag vantevoren moeten melden bij de lijnmanager en People Partner. Dat is helemaal niet verplicht en niet nodig. Er is geen algemene meldplicht. Wel is het zo dat Unilever niet verplicht is om jou over een evt. gestaakte dag je loon te betalen; daarom moet je je  wel melden bij de vakbond (geldt alleen voor vakbondsleden) als je een stakingsuitkering wilt ontvangen. 
Wij hebben Unilever laten weten dat de voorgestelde melding kan worden ervaren als intimidatie en daarmee een onaanvaardbare inbreuk is op het Europese grondrecht van werknemers om collectieve acties te voeren.

Meld je als je vragen hebt of als je het gevoel hebt dat je onder druk wordt gezet

We begrijpen het heel goed als je vragen hebt. Actie voeren is niet gemakkelijk en daarom nemen we je stap voor stap mee in deze bijzondere tijden. Heb je een vraag? Stuur mij een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl 

Hou elkaar vast

Samen ben je sterker dan alleen. Samen kun je meer bereiken dan in je eentje. Het getuigt van weloverwogen eigen belang om samen in actie te komen voor een betere cao. Wil je collega lid worden van CNV Vakmensen? Dat kan via www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Namens de CNV-delegatie
Aletta Bulsink
bestuurder CNV Vakmensen
M 06  2047 1888
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl 

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error