Stand van zaken cao-onderhandelingen Intersnack

Afgelopen dinsdag 28 maart hebben wij wederom onderhandeld met jullie directie bij Intersnack over de totstandkoming van de nieuwe cao bij jullie bedrijf. Hierbij gaat een verslag en een oproep voor ledenvergaderingen die wij gezamenlijk zullen houden.

Loonbod verbeterd in de goede richting

Op dinsdag 28 maart hebben wij onze eerste ronde onderhandeld over jullie cao. Tijdens de onderhandelingen waren jullie kaderleden Henk, Michel en Nijs aanwezig. De onderhandelingen zijn in een goede sfeer verlopen.

Verloop gesprek

Jullie directie heeft eerst gevraagd aan de kaderleden hoe het eerste loonbod is gevallen. Dit hebben de kaderleden verteld. De belangrijkste punten waren dat jullie structureel loon willen en dat dat meer moet zijn als bij de eerste ronde. Ook de ingangsdatum was een heikel punt.

Daarna heeft de directie aangegeven dit te snappen en werd duidelijk dat Intersnack daarin wil bewegen. Daar werd ook bij aangegeven dat een langere looptijd dan nodig is. Wij hebben dit met de kaderleden `besproken en aangegeven we daar begrip voor hebben, waarbij we ook verteld hebben dat we dit wel met jullie moeten bespreken.

Aansluitend hebben we de overige onderwerpen besproken en heeft jullie directie een nieuw loonbod gedaan.

Kort samengevat komt het hier op neer:

  • Looptijd 2 jaar
  • Loonsverhoging per 1 maart 2023 6,5%
  • Loonsverhoging per 1 maart 2024 3%
  • Aanpassing vergoeding vervangend teamlead naar een vaste maandelijkse vergoeding
  • Invoering RVU-regeling met een aantal randvoorwaarden qua aantal per vestiging
  • Invulling ATV-dagen om de feestdagen per vestiging

Conclusie en vervolg

De kaderleden geven aan dat afspraken, die niet met het loon te maken hebben, goed zijn.
De looptijd kan langer, echter de loonsverhoging is nog niet goed genoeg. Aangezien we hierover jullie mening en mandaat nodig hebben is er besloten om ledenbijeenkomsten te houden.

Ledenbijeenkomsten

Lelystad
Woensdag 5 april
Van 14.30 uur tot 15.30 uur
Locatie: Kantine

Doetinchem
Donderdag 6 april
Van 13.30 uur tot 14.30 uur
Locatie: Kantine

Hardinxveld-Giessendam
Woensdag 12 april
Van 14.00 uur tot 15.00 uur
Locatie: Kantine

Tijdens de bijeenkomsten zijn alle leden en cao-medewerkers welkom en kunnen lid worden. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Intersnack Nederland kun jij het hele cao-proces volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.
Ga direct naar jouw cao-pagina.
Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error