Stand van zaken cao Drankenindustrie en Groothandel in dranken

Via verschillende kanalen wordt terecht gevraagd naar het resultaat van de stemming voor de nieuwe cao Dranken industrie en Groothandel in dranken. Om jou niet langer van informatie te onthouden, willen wij jou deze kort berichten over de stand van zaken. Helaas zijn de leden van de vakbonden FNV, CNV en De Unie niet bij iedere vakbond akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat.

De vakbonden zijn nu dan ook in overleg wat deze situatie betekent. Feit is dat als er één of meerdere vakbonden de cao kunnen tekenen er in feite sprake is van een rechtsgeldige cao. Desondanks willen wij de collega vakbond(-en) de gelegenheid geven om met hun leden de situatie te bespreken om af te stemmen of de leden alsnog akkoord kunnen gaan of in actie willen komen voor een beter voorstel. Afspraak tussen de vakbonden is dat hier de komende week tot 2 weken meer duidelijkheid in komt. Tot die tijd zal dus geen van de betrokken vakbonden het onderhandelingsresultaat ondertekenen voor akkoord.

Mocht je lid zijn van een vakbond waarbij de leden tegen hebben gestemd, dan ontvang je op korte termijn een uitnodiging voor een (digitale) ledenbijeenkomst.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Drankindustrie en -groothandel kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. 

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Drankindustrie en -groothandel in de zoekbalk.

Je wordt op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen.

Rémy Biesmans
M: 06 2833 4284
r.biesmans@cnvvakmensen.nl

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error